Wolff wil steun van andere F1-teams en niet enkel Instagram-posts Formule 1
Formule 1

Wolff wil steun van andere F1-teams en niet enkel Instagram-posts

Wolff wil steun van andere F1-teams en niet enkel Instagram-posts

Toto Wolff zou graag zien dat andere Formule 1-teams actie ondernemen tegen racisme. Mercedes organiseert een veiling ter ondersteuning van een organisatie die Lewis Hamilton gelanceerd heeft terwijl de Engelsman samen met zijn team een initiatief gelanceerd heeft genaamd 'Ignite', met als doel om diversiteit in de autosport te vergroten. Wolff wil dat andere teams zich bij dergelijke initiatieven aansluiten.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Groot-Brittannië kondigden Mercedes en Hamilton aan dat Motorsport UK en de RAE (Royal Academy of Engineering, red.) vergoed zouden worden vanuit het Ignite-fonds. Deze vergoeding wordt ingezet om jonge vrouwelijke coureurs te ondersteunen in hun tocht naar de top van de sport, en om ingenieursopleidingen te bekostigen voor scholieren met een donkere huidskleur.

Wolff wil steun van andere F1-teams

Zo draagt Mercedes haar steentje bij in de zoektocht naar meer diversiteit in de topklassen van de autosport. Wolff wil echter dat de rest van de grid zich aansluit bij dergelijke initiatieven. 'Elk team kan iets toevoegen. We nemen deel aan een sport die miljarden dollars aan winst genereert, en honderden miljoenen aan winst voor de teams.'

'De coureurs zijn multimiljonairs, maar iedereen verschuilt zich, terwijl zij juist de rolmodellen moeten zijn die hier niet alleen over praten, maar ook echt actie ondernemen', benadrukt de Oostenrijker. Volgens The Race heeft Hamilton zo'n twintig miljoen dollar aan eigen geld in Mission 44, zijn eigen stichting, geïnvesteerd, terwijl Wolff aangeeft dat Mercedes samen met haar Britse coureur 6,2 miljoen dollar geïnvesteerd heeft in Ignite.

'Wij stoppen er flink wat geld in, en ik hoop dat wij daarin de Formule 1 zullen leiden. Naar mijn weten heeft niemand namelijk actie ondernomen buiten Instagram-posts om', concludeert hij. Hij hoopt dan ook dat de renstallen zich realiseren dat dit niet voldoende is, en zich binnenkort aansluiten bij Mercedes. Tot op heden is dit blijkbaar nog niet het geval geweest.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws