Russell: 'Verstappen is een geweldige coureur en maakt geen fouten' Formule 1
Formule 1

Russell: 'Verstappen is een geweldige coureur en maakt geen fouten'

Russell: 'Verstappen is een geweldige coureur en maakt geen fouten'

George Russell denkt dat Max Verstappen een uitstekend seizoen kent, maar is ook zeer tevreden met het werk dat Mercedes levert. Hoewel de Duitse renstal in 2022 niet voor de titel lijkt te kunnen gaan, weten ze Red Bull Racing en Ferrari aardig bij te houden. Tot slot gaat Russell in een interview met BBC in op de samenwerking met Lewis Hamilton.

Voordat hij zich uitlaat over de zevenvoudig wereldkampioen kijkt hij echter naar de leider in het kampioenschap. 'Verstappen is een geweldige coureur en maakt geen fouten', stelt hij over zijn Nederlandse collega. 'Red Bull biedt momenteel het snelste pakket van de grid', voegt hij daaraan toe. Russell ziet Ferrari dus niet als de primaire kandidaat voor de wereldtitel.

Mercedes houdt Red Bull en Ferrari bij

Mercedes heeft met de W13 een bolide voortgebracht die kampte met hevig porpoising en eigenlijk nog steeds niet zo stabiel is als de coureurs zouden willen. Des te fijner vindt Russell het dat zijn renstal Red Bull en Ferrari aardig bij weet te houden. 'We liggen in het kampioenschap maar zo'n vijftien tot twintig punten achter op de nummer twee', observeert hij.

'Dat is buitengewoon, gezien we een auto hebben die ongeveer een seconde achter die van onze rivalen ligt. Je kan enkel doen wat je kan doen en je kan geen wonderen verrichten', benadrukt hij. De jonge Engelsman heeft al wel driemaal het podium weten te bereiken. Tijdens deze races werd hij echter meegeholpen door uitvalbeurten bij de andere topteams.

Samenwerken met Hamilton

Russell kreeg eind 2021 te horen dat hij dit jaar zou samenwerken met landgenoot Hamilton. De man uit Stevenage heeft heel veel ervaring in de sport en maar liefst zeven wereldtitels op zijn naam staan. 'De samenwerking is denk ik beter dan verwacht, niet dat ik dacht dat het slecht zou gaan. We praten over alles en ik denk dat dat komt omdat we met elkaar moeten werken om het team vooruit te helpen.'

'Wij vinden het allebei niet interessant om voor de vijfde positie te vechten. Ook zitten we in verschillende fases van onze carrières. Hamilton heeft alles al bereikt en niets meer te bewijzen. Ik ben hier om op het hoogste niveau te presteren, dat gaat goed', concludeert hij. Het botst tot op heden niet tussen de twee rijders, en Russell denkt dus dat dat deels te maken heeft met het feit dat hij net aan zijn F1-carrière begonnen is, en Hamilton aan het afbouwen is.

Krijg bijna drie keer je inzet terug als Verstappen poleposition pakt in Groot-Brittannië

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws