Vettel geeft duurzaamheidstwist aan Silverstone-demo in eigen historische Williams Formule 1
Formule 1

Vettel geeft duurzaamheidstwist aan Silverstone-demo in eigen historische Williams

Vettel geeft duurzaamheidstwist aan Silverstone-demo in eigen historische Williams

Sebastian Vettel zal aankomend weekend een demo verrijden in de Williams waar Nigel Mansell in 1992 zijn wereldtitel mee won. Precies dertig jaar na het memorabele moment leek het de Heppenheimer gepast om de bolide, waar hij zelf eigenaar van is, het circuit op te sturen. Maar Vettel zou Vettel niet zijn als hij daar geen bijzondere duurzaamheidsdraai aan zou geven.

'Het was mijn idee, het is ook mijn auto', liet Vettel weten toen The Race informeerde naar de demo in de FW14B. Enkele jaren geleden schafte Vettel de oude Williams aan omdat het een bolide was die een rol speelde in zijn jeugd, en omdat de bolide startnummer 5 droeg. Dit is hetzelfde nummer als waarmee de Duitser zijn eerste wereldtitel won.

'Daarom betekent het wat meer dan enkel de auto het circuit op te sturen die dertig jaar geleden de wereldtitel won. Ik draag nummer vijf, en ik won er mijn eerste titel mee. Ik racete in mijn kartperiode ook veel met dat nummer', verklaart Vettel. Na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië gaat hij het circuit op met de historische auto, al wil hij niet de limieten van de baan opzoeken. 'Ik zou het niet moeten zeggen, maar dat komt ook omdat het mijn eigen auto is', aldus Vettel. Een crash zou een duur geintje zijn.

Vettel in Williams met duurzame brandstof

Vettel komt aankomend weekend in actie met duurzame brandstof in de historische auto. De zoektocht naar de brandstof was een lange, maar zodra hij de brandstof gevonden had, was het relatief eenvoudig om de bolide erop af te richten. 'Ik wilde de demo graag verrijden op een verantwoordelijke manier, dus we gebruiken carbon neutrale brandstof om aan te tonen dat we onze historie nog steeds kunnen eren, maar dit op een verantwoordelijke manier kunnen doen.'

'Uiteindelijk is het belangrijk dat we op een verantwoordelijke wijze van die cultuur kunnen genieten, terwijl we de oude bolides levend houden. Cultuur kan je op veel manieren tentoonstellen, met muziek en kunst, bijvoorbeeld. Wij doen dat door te autorijden. Het zou zonde zijn als we dat zouden verliezen', concludeert hij. Hij wil de historie van de sport middels de demo met carbon neutrale brandstof dus 'levend houden'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws