FIA zal straffen uitdelen als coureurs in de derde sector te langzaam rijden Formule 1
Formule 1

FIA zal straffen uitdelen als coureurs in de derde sector te langzaam rijden

FIA zal straffen uitdelen als coureurs in de derde sector te langzaam rijden

De FIA gaat straffen uitdelen als coureurs tijdens de kwalificatie in Saoedi-Arabië onnodig te langzaam rijden. Het Jeddah Corniche Circuit is het nieuwste stratencircuit van de Formule 1. De baan heeft zijn naam gevestigd als snelste stratencircuit van de kalender, aangezien 79 procent van een ronde volgas gereden wordt door de coureurs. Tijdens de trainingen op vrijdag is verkeer een probleem gebleken, ondanks dat het circuit meer dan zes kilometer lang is.

Tijdens de eerste twee vrije trainingen in Saoedi-Arabië zijn zware incidenten grotendeels uitgebleven. Vanwege de hoge snelheden die gereden worden, in combinatie met de krappe baan, zijn de muren constant dichtbij. Als coureurs die in een vliegende ronde zitten langzaam rijdend verkeer tegenkomen, dan kan dat voor spannende momenten zorgen. Het ging vooralsnog goed.

Toch wil de FIA op gaan treden tegen coureurs die te langzaam rijden. Als coureurs in de derde sector een gat willen trekken, moeten ze een aantal bochten vermijden. 'Als een coureur een gat wil creëren tussen hem en zijn voorganger, dan mogen ze dat niet doen tussen bocht 23 en bocht 25. Als we zien dat sommige rijders dat wel doen, dan zullen we ze naar de stewards sturen', aldus de FIA in een officieel document.

Klachten over de radio

Het nieuwste circuit op de Formule 1-kalender kon de meeste coureurs wel bekoren. Desondanks was het verkeer een hekelpunt voor de rijders. 'Ik heb *** verkeer! Iemand gaat enorm langzaam door bocht 10', zei Lewis Hamilton over de boordradio. Na afloop van de tweede vrije training had Charles Leclerc ook wat te zeggen over het verkeer in de laatste sector. 'Door de blinde en krappe bochten kan verkeer een probleem worden', aldus de Ferrari-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws