Fittipaldi ziet dé favoriet op nat wegdek in Brazilië: 'Verstappen is de snelste in de regen' Formule 1
Formule 1

Fittipaldi ziet dé favoriet op nat wegdek in Brazilië: 'Verstappen is de snelste in de regen'

Fittipaldi ziet dé favoriet op nat wegdek in Brazilië: 'Verstappen is de snelste in de regen'

Emerson Fittipaldi blikt alvast vooruit op het Grand Prix-weekend in Brazilië. Hij ziet mogelijke verrassingen vanwege het weer en denkt dat dat in het voordeel zal zijn van Max Verstappen. De Nederlander is wat hem betreft toch echt het snelst in de regen en maakt dan ook de grootste kans op een overwinning.

Volgens Fittipaldi kunnen er in Brazilië altijd verrassingen komen. 'Interlagos, ligt tussen meren en de bergen zijn vanaf het strand duizend meter hoog. Dat betekent dat er altijd een snelle weersverandering is. Niet alleen qua regen, maar ook qua temperatuur. De temperatuur kan variëren van 25 graden tot vijftien graden na een koude regenbui', legt de tweevoudig wereldkampioen uit bij VegasInsider. 'Dat betekent dat veel dingen het resultaat van de race kunnen veranderen.'

De oud-Formule 1-coureur weet in ieder geval wel wie er in de regen kan profiteren. 'Absoluut, Max. Naar mijn mening is hij de snelste in de regen', vertelt de 75-jarige. 'Maar ook Lewis (Hamilton, red.) zal altijd snel gaan in de regen. En dan hebben we de jonge leeuw, Lando Norris. De regen zou een groot voordeel kunnen zijn voor deze coureurs', verwacht Fittipaldi.

Fittipaldi: 'Leclerc blinkt niet uit op nat wegdek'

Wat betreft Ferrari heeft de Braziliaan echter minder hoge verwachtingen. 'Leclerc is zeker een zeer goede coureur, maar ik denk niet dat hij uitblinkt op nat wegdek', vertelt Fittipaldi. 'Het hele Ferrari-team is een erg sterke kanshebber, maar de meeste races van dit jaar hebben ze geworsteld om aan de verwachtingen te voldoen. Dit komt door verschillende omstandigheden, sommige onder hun controle en sommige buiten hun controle.'

Wel ziet de voormalig IndyCar-coureur kansen voor Hamilton. De Brit wist dit jaar nog geen enkele overwinning te halen en dat zou zijn eerste jaar in de koningsklasse zijn dat hij niet op de hoogste plek van het podium zal staan. 'Mercedes is de laatste paar Grands Prix aan het verbeteren en hij heeft de laatste paar races solide resultaten behaald. Hij heeft zeker een goede kans in Brazilië', eindigt Fittipaldi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws