Overzicht tijden Grand Prix van Brazilië 2022 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Brazilië 2022

Overzicht tijden Grand Prix van Brazilië 2022

Er staan nog twee raceweekenden op het programma voor dit 2022-seizoen en dit tweeluik zal geopend worden door de Grand Prix van Brazilië. Twee weken na de Grand Prix van Mexico verplaatst het Formule 1-circus zich naar het circuit van Interlagos waar een speciaal raceweekend verreden zal worden. Het is voor de derde en laatste keer namelijk tijd voor een sprintrace.

Doordat de race in Zuid-Amerika zal plaatsvinden en de Formule 1 weer te maken heeft met een sprintraceweekend, zullen de tijden afwijken. Waar de races in de Verenigde Staten en Mexico pas rond 23:00 uur afgelopen waren zal de Grand Prix op Interlagos op een veel schappelijkere tijd worden gereden. De race begint namelijk al om 19:00 uur Nederlandse tijd en ongeveer twee uur later is de winnaar van de Grand Prix bekend. Bekijk het volledige tijdschema hieronder.

Tijdschema GP Mexico 2022

Sessie Dag  Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 16:30 uur-17:30 uur
Kwalificatie Vrijdag 20:30 uur-21:30 uur
Tweede vrije training Zaterdag 16:30 uur-17:30 uur
Sprintrace Zaterdag 20:30 uur- 21:30 uur
Race Zondag 19:00 uur- 21:00 uur

Verstappen wil record aanscherpen in land van ereburger Hamilton

Voor Max Verstappen valt er weinig meer te winnen tijdens de Grand Prix van Brazilië. De coureur van Red Bull Racing heeft de titel op zak, het record voor meeste overwinningen en meeste punten in één seizoen gehaald, en het team is al constructeurskampioen. Toch kan Verstappen de records die hij tijdens de Grand Prix van Mexico heeft behaald nog extra aanscherpen. Als de Nederlander ook de sprintrace weet te winnen, dan heeft hij dit seizoen elke sprintrace weten te winnen.

Dat moet Verstappen dan wel gaan doen in het land waar Lewis Hamilton deze week werd benoemd tot ereburger. De Mercedes-rijder heeft altijd een uitstekende relatie gehad met Brazilië en de zevenvoudig wereldkampioen is altijd een groot fan geweest van Ayrton Senna. Hamilton zou het land natuurlijk graag willen bedanken met een overwinning. De coureur heeft tot nu toe in elk seizoen een race weten te winnen, maar dat is hem in 2022 tot nu toe nog niet gelukt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws