Flinke bak aan nieuwe motoronderdelen voor Red Bull-rijders Verstappen en Perez Formule 1
Formule 1

Flinke bak aan nieuwe motoronderdelen voor Red Bull-rijders Verstappen en Perez

Flinke bak aan nieuwe motoronderdelen voor Red Bull-rijders Verstappen en Perez

In het Grand Prix-weekend van België worden er bij de bolides van de Red Bull Racing-coureurs aardig wat onderdelen gewisseld in de Honda-krachtbron. Ook bij zusterteam AlphaTauri worden er wat onderdelen gewisseld door de Japanse motormaker. Hier worden overigens geen straffen voor uitgedeeld.

Max Verstappen krijgt voor de race op Spa-Francorchamps een nieuwe Energy Store (EC) en een Control Electronics (CE) in zijn RB16B-motor. Teamgenoot Sergio Perez wordt bijna alles vervangen: de Internal Combustion Engine (ICE), Motor Generator Unit - Heat (MGU-H), Motor Generator Unit - Kinetic (MGU-K), Turbocharcher (TC) en een uitlaat.

Bij Pierre Gasly en Yuki Tsunoda wordt er ook van alles veranderd, zoals in onderstaande FIA-documenten is te lezen. Elke coureur mag maar een bepaald aantal van deze onderdelen te gebruiken per seizoen, gebruikt iemand er meer, dan volgen er gridstraffen. Verstappen kan overigens later dit seizoen hoogstwaarschijnlijk al een straf verwachten, want na zijn crash in Silverstone is zijn motor afgeschreven.

FIA-documenten met motoronderdeel-wissels

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws