Formule 1 zou meer naar IndyCar moeten kijken: 'Hoe cool is het als iedereen in een Red Bull rijdt?' Formule 1
Formule 1

Formule 1 zou meer naar IndyCar moeten kijken: 'Hoe cool is het als iedereen in een Red Bull rijdt?'

Formule 1 zou meer naar IndyCar moeten kijken: 'Hoe cool is het als iedereen in een Red Bull rijdt?'

Will Power is van mening dat er meer respect zou moeten zijn voor de IndyCar series. Hij denkt dat dat de moeilijkste raceklasse is voor single-seaters. De Amerikaanse raceklasse zou volgens de Australiër een stuk spannender zijn dan de Formule 1, zeker nu het al duidelijk lijkt te zijn dat Red Bull Racing onverslaanbaar is. 'De Formule 1 is een lachertje, bij de IndyCar is het tenminste nog spannend', zegt Power tegenover NBC Sports.

Het is al een aantal races niet uitermate spannend meer wie de wereldtitel van de Formule 1 zal kunnen winnen in 2023. Er is een duidelijke dominantie door Red Bull en het team is na zeven races nog ongeslagen. Zeker in het constructeurskampioenschap is Red Bull bijna een zekerheidje, maar ook coureur Max Verstappen lijkt niet makkelijk meer in te halen in het WK-klassement. Hij staat 53 punten los van de nummer twee, teamgenoot Sergio Pérez.

Power: 'IndyCar heeft het sterkste veld qua coureurs'

Bij IncyCar gaat het er anders aan toe. Alex Palou staat daar momenteel bovenaan en heeft 51 punten voorsprong op achtervolger Marcus Ericsson. Dit is vergelijkbaar met Verstappen en Pérez, maar waar bij de F1 Verstappen nog steeds de eerste plek kan behouden als hij de komende twee races geen punten haalt, kan Palou na de eerstvolgende race al zijn status als koploper kwijt zijn.

Ook zijn er binnen de IndyCar Series al vijf verschillende racewinnaars geweest tot nu toe. Alleen Palou en Josef Newgarden hebben tot nu toe twee keer een zege geboekt. Bij IndyCar heeft elke coureur dezelfde wagen, met hetzelfde chassis, waardoor het daar echt op de coureur aankomt. Volgens Power is het daarom dus een lastigere motorsport dan de Formule 1.

Rijdt iedereen dan straks in een Red Bull?

'Het is het sterkste veld van de wereld', vertelt Power, geciteerd door Motorsport.com. 'Zeker als je het vergelijkt met de huidige stand van zaken bij de Formule 1, dan is dat echt een lachertje.' De Australiër vindt het vooral belangrijk dat het bij de IndyCar Series echt op de coureur aankomt. 'Ik denk dat het beter zal zijn voor de Formule 1 als ze inspiratie opdoen bij IndyCar, hoe cool zou het zijn als iedereen in een Red Bull zou rijden?'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws