Ralf Schumacher ziet Ferrari als 'grootste probleemkind' binnen F1: 'Vasseur lijkt ten einde raad' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher ziet Ferrari als 'grootste probleemkind' binnen F1: 'Vasseur lijkt ten einde raad'

Ralf Schumacher ziet Ferrari als 'grootste probleemkind' binnen F1: 'Vasseur lijkt ten einde raad'

Ralf Schumacher noemt Ferrari momenteel het 'grootste probleemkind' binnen de Formule 1. Dit komt omdat het team lijkt te worstelen met een aantal problemen, maar niet kan achterhalen waar die problemen nou precies vandaan komen. Als gevolg wordt het dan ook erg lastig om die problemen op te lossen. Volgens Schumacher is het een lastige tijd voor de Italiaanse renstal. 'Frédéric Vasseur lijkt ook ten einde raad', stelt hij bij Sky Deutschland.

Het was wederom een lastig weekend voor de Ferrari-coureurs tijdens de Spaanse Grand Prix. Charles Leclerc noemde de SF-23 al 'onbestuurbaar' vanaf het begin van het weekend. Dit vertaalde zich ook naar de kwalificatiesessie, waarbij de Monegask zich als negentiende kwalificeerde. Een schokkend resultaat voor de Scuderia. Tegelijkertijd kwalificeerde teamgenoot Carlos Sainz zich als tweede.

Ook de race was niet naar behoren. Sainz mocht vanaf de eerste rij starten, maar zakte vrij snel terug en kon niet meer omhoog komen. De Spanjaard moest beide Red Bull Racing-coureurs voor zich dulden, net als de Mercedessen. Leclerc is buiten de punten geëindigd. Ferrari bezit nu de vierde plek in het klassement, 52 punten achter directe concurrent Mercedes.

Schumacher: 'Het is alleen maar drama bij Ferrari'

Het team is hard bezig om de auto competitiever te maken, maar niets lijkt te werken. Het team kwam met een groot updatepakket naar Barcelona, maar de prestaties en punten blijven uit. Volgens Ralf Schumacher is er nog veel meer voor de Italiaanse renstal om zich zorgen over te maken: namelijk het feit dat ze niet weten waar precies de problemen vandaan komen.

'Vasseur lijkt ten einde raad, de coureurs weten niet wat ze moeten, het is één en al drama', stelt Schumacher. 'Ik heb Vasseur nog gevraagd hoe lang het gaat duren voordat Ferrari weer op de rit is, maar dat kon hij niet zeggen, want ze hebben het probleem nog niet geïdentificeerd.'

Zal Ferrari dit seizoen laten voor wat het is?

Volgens Schumacher is dat vooral wat het team zorgen moet baren. 'Als je niet weet wat er fout is, kan je het ook niet oplossen. Ze lopen al een tijdje met problemen bij de banden, maar in Barcelona waren ze eigenlijk gewoon te langzaam', vertelt hij. 'Zo is er elke keer wat anders, maar het lijkt niet beter te worden. Dat is frustrerend voor het hele team.'

Schumacher denkt dat Ferrari nog een lange weg te gaan heeft. 'Het was een goede keuze om Vasseur aan het roer te zetten, maar hij is er pas een paar maanden. Hij heeft tijd nodig om iets op te bouwen', stelt de Duitse analist. 'Hij is nu bezig met het bouwen van een nieuw team en het is niet raar dat de resultaten daarvan nu nog even uitblijven. Ik zou het niet raar vinden als Ferrari dit seizoen laat zoals het is en alvast begint met het voorwerk voor volgend seizoen', aldus Schumacher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws