Fotograaf deelt verhaal uit Monaco: 'Hij schreeuwde enorm en ze namen hem mee in de ambulance' Formule 1
Formule 1

Fotograaf deelt verhaal uit Monaco: 'Hij schreeuwde enorm en ze namen hem mee in de ambulance'

Fotograaf deelt verhaal uit Monaco: 'Hij schreeuwde enorm en ze namen hem mee in de ambulance'

In Monaco werd een spectaculaire openingsronde opgevolgd door een rode vlag en een optocht van 76 ronden. Bij de startcrash in de openingsronde vlogen de brokstukken in het rond. De omstanders ontsnapten aan serieuze verwondingen, maar een fotograaf van MARCA heeft zijn verhaal gedeeld over dat moment, waarbij hij aangaf dat hij veel kleine wondjes had opgelopen, en de stukjes RB20 het tot zijn hotelkamer wisten te redden.

José Maria Rubio, de fotograaf van MARCA op de circuits, kwam twee weekenden op rij een gecrashte Sergio Pérez tegen. In Imola eindigde de Mexicaan in de derde vrije training in de muur. 'Een week geleden kwam Checo Pérez uit de chicane en sprak hij op weg naar de motor met Rubio, de meest ervaren fotograaf en journalist uit Spanje', schrijft MARCA. 'De beelden waren geweldig, en ook de schade van zijn fout was goed te zien, maar in Monaco zag hij me niet, en ik had de onderdelen zelfs nog in mijn haar zitten', aldus Rubio. 'Ik was even helemaal van de wereld, kon niks zien, en was nog aan het hallucineren.'

Sneer naar Magnussen

Rubio was een van de fotografen die de brokstukken op zich af zag vliegen bij de crash van Pérez in Monaco, waarbij ook de omheining een flinke klap kreeg. 'Hij stond op het punt waar Magnussen het geniale idee kreeg om drie auto's in een opening te proberen te passen waar al tachtig jaar lang maar twee auto's in passen, en waar het asfalt slingert en iedereen weet dat dat je dit niet kunt doen, zelfs zijn teamgenoot, aan wie hij zich niet verontschuldigde', schrijft MARCA over het optreden van de Deen, waarbij ook Nico Hülkenberg uitviel.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

sergio perez red bull racing kevin magnussen monaco crash rb20
Pérez hard op weg naar de muur in Monaco.

RB20 meegenomen in de douche

Na de crash van Pérez vond Rubio het puin overal terug. 'Ik had een verwonding aan mijn buik, en toen ik 's avonds ging douchen, vielen de stukjes carbon nog steeds uit mijn haar. Ik had ze zelfs in mijn sokken zitten, dus het deed ook pijn bij het lopen. Tijdens de crash bleef Rubio wel foto's maken, waarbij hij ook de op de grond liggende Italiaanse fotograaf fotografeerde. 'Dat was niet bewust', maakt de Spanjaard duidelijk.

Rubio vertelt over het moment van de crash. 'Ik nam foto's van de auto's en zag de auto's op ons afkomen. Ik bleef klikken zonder te kijken, en zonder het te beseffen fotografeerde ik Andrea ook', zegt hij over de Italiaanse fotograaf. 'Hij schreeuwde enorm, dus ik liet mijn camera achter om naar hem te kijken. Ze namen hem in een ambulance mee, maar later kwam hij strompelend terug met verband.' Uiteindelijk niemand dus serieuze verwondingen op.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

crash brokkenpiloten sergio perez monaco red bull racing rb20 17
De onderdelen van de RB20 vlogen alle kanten op.

Zelf kwam Rubio ook niet helemaal ongeschonden uit de strijd. 'Alles zat vol met stukjes carbon, en alle fotografen zaten vol met kleine wondjes vanwege de carbonstukjes, en we prezen onszelf gelukkig dat dit in Monaco gebeurde, want op een ander circuit zouden we allemaal eraan zijn gegaan, want de voorvleugel schoot als een mes in de vangrail.' Op sommige circuits staan fotografen op plekken waar ze minder bescherming hebben van hekken, en bij crashes dus extra kwetsbaar kunnen zijn.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

copyright proshots 25357403jpg
De crash veroorzaakte code rood.

Rubio beseft dat hij weer geconfronteerd werd met de gevaren van de autosport. 'We ondertekenen als journalisten en fotografen altijd, voor elke race, een document van zeventien pagina's dat we helemaal niet meer lezen, maar dat de bekende kop heeft: 'Motorsport is dangerous'. Je weet dus waar je aan begint.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws