Gasly aast op Red Bull-stoeltje: 'Ik zie Leclerc bij Ferrari, Verstappen bij Red Bull' Formule 1
Formule 1

Gasly aast op Red Bull-stoeltje: 'Ik zie Leclerc bij Ferrari, Verstappen bij Red Bull'

Gasly aast op Red Bull-stoeltje: 'Ik zie Leclerc bij Ferrari, Verstappen bij Red Bull'

Pierre Gasly denkt dat hij klaar is voor de stap naar een topteam. Enkele jaren geleden eindigde een halfjarige stint bij Red Bull Racing in tranen voor de Fransman, maar nu stelt hij met zekerheid dat hij zich kan meten met de beste coureurs van zijn generatie. De kansen die Max Verstappen en Charles Leclerc krijgen, die wil hij zelf ook, en krijgt hij bij AlphaTauri helaas niet.

'Ik zie Leclerc bij Ferrari, ik zie Verstappen bij Red Bull, (George, red.) Russell bij Mercedes en (Lando, red.) Norris bij McLaren. Ik heb het mijn hele carrière al opgenomen tegen deze gasten. Ik weet dat dat het rijtje is waar ik in thuishoor, en ik wil de kans krijgen om in diezelfde positie te staan', zo laat de AlphaTauri-rijder zich ambitieus uit bij RaceFans over zijn generatiegenoten.

'Ik voel dat ik er klaar voor ben', benadrukt hij. 'Ik heb het idee dat ik heb laten zien wat ik in mijn mars heb, en dat ik kan leveren zodra ik het materiaal tot mijn beschikking heb dat dit toestaat.' Bij AlphaTauri moet hij het momenteel doen met de AT03 - zeker geen slechte bolide, maar niet een auto waarmee je steevast voor podia kan vechten. Daar is het volgens Gasly langzamerhand wel eens tijd voor.

Gasly's vergooide kans

Het is lastig voor Gasly om een zaak te maken voor zichzelf. Enkele jaren geleden kreeg hij de kans bij Red Bull, maar zakte hij door het ijs. Naast Verstappen verbleekte hij, en na een half jaar werd hij weer teruggezet naar AlphaTauri. Alexander Albon nam zijn plaats in bij de Oostenrijkse renstal. Helmut Marko, de man bij het team die over de plaatsing van de rijders gaat, lijkt sindsdien niet overtuigd van Gasly.

Toch geeft hij zich niet gewonnen. Dit heeft voornamelijk te maken met zijn mentaliteit. Gasly is het gewend dat hij moet vechten voor zijn plekje in de sport, en lijkt dit te willen blijven doen: 'Ik ben opgegroeid met het idee dat hard werken en discipline zich uitbetaalt. Zo lang je de juiste dingen doet, kom je uiteindelijk terecht waar je terecht wil komen.'

'Dat is de mentaliteit waarmee ik al deze jaren geracet heb. Al deze jaren heb ik mij afgevraagd: hoe speel ik het spelletje het beste met de kaarten die ik gedeeld gekregen heb? Of dat nou de beste kaarten zijn of niet, met die kaarten moet je het doen', concludeert hij bij het Britse medium. Wel lijkt het erop dat de tijd voor Red Bull begint te dringen: bieden ze de topcoureur van het zusterteam binnenkort die stap naar de top van de grid niet, dan zou Gasly na 2023 kunnen vertrekken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws