Ferrari plant counteraanval op Red Bull na nederlaag in Imola Formule 1
Formule 1

Ferrari plant counteraanval op Red Bull na nederlaag in Imola

Ferrari plant counteraanval op Red Bull na nederlaag in Imola

Ferrari lijkt een antwoord voor te bereiden op de Red Bull Racing één-twee van Imola. Haar thuisrace verloor de Italiaanse renstal, maar in Miami zijn ze niet van plan om wederom de zege uit handen te geven. Bij de Italiaanse tak van Motorsport.com wordt gemeld dat er een nieuwe, dunnere achtervleugel aan zit te komen bij de renstal, terwijl er ook op een vermogenstoename gerekend wordt in de eerstvolgende Grand Prix.

Red Bull toonde op Imola een grote stap gemaakt te hebben met de RB18 door de dubbelzege te pakken. Ferrari kwam tot op heden nog niet met verbeteringen aan de F1-75, maar weet dat het aan de bak moet, willen ze de renstal van Max Verstappen achter zich houden. Momenteel lijkt Red Bull het voordeel namelijk enigszins naar zich toegetrokken te hebben.

Ferrari komt daarom met een reactie op de verbeteringen van Red Bull, en dat al in Miami, de wedstrijd die over iets meer dan een week op de agenda staat. De lange rechte stukken van het nieuwe Amerikaanse circuit zullen de teams forceren om met relatief weinig downforce te rijden. Om dit te accommoderen komt het team uit Maranello volgens informatie van het Italiaanse medium met een nieuwe achtervleugel.

Ferrari op de hoogte van gevaar Red Bull

Deze achtervleugel zal dunner zijn dan de vleugels die we tot op heden gezien hebben bij het team van Charles Leclerc en Carlos Sainz, en biedt de coureurs hulp in de zoektocht naar topsnelheid. Gedurende diverse races van 2022 lag de topsnelheid van Red Bull namelijk net zo hoog, zo niet hoger, dan de topsnelheid van de F1-75.

'Omdat Miami een circuit is met een hogere topsnelheid dan we tot nu toe gezien hebben, brengen we een achtervleugel die is ontworpen voor circuits die op dit gebied efficiëntie vereisen', zo wordt het team geciteerd, al wordt in de tekst van het medium niet duidelijk van wie het citaat afkomstig is. 'We weten dat Red Bull een goed aerodynamisch pakket zal hebben als het aankomt op low-downforce, en daarom verwachten we ook dat ze competitief zullen zijn.'

Dat de Red Bull goed werkt met relatief weinig neerwaartse druk werd in Saoedi-Arabië al wel duidelijk. Daar besloot de Oostenrijkse renstal om in actie te komen met een dunnere achtervleugel dan de directe concurrent. Dit kostte ze neerwaartse druk en verkortte het leven van de Pirellibanden, maar bood dusdanig veel topsnelheid dat ze de desondanks zege konden behalen na een intensief gevecht met Ferrari. Dit wil Ferrari dus niet nog eens laten gebeuren.

De extreem dunne achtervleugel bij de Red Bull Racing RB18 stelde Max Verstappen in staat om de eindzege te behalen in Saoedi-Arabië.
De extreem dunne achtervleugel bij de Red Bull Racing RB18 stelde Max Verstappen in staat om de eindzege te behalen in Saoedi-Arabië.

Ferrari's vermogenstoename in Miami

Misschien nog wel groter nieuws voor Ferrari is dat de krachtbron van het team inmiddels haar zevende lange run op de testbank voltooid heeft, en tegen geen enkel betrouwbaarheidsprobleem aangelopen is. Daarom zullen Leclerc en Sainz in de Verenigde Staten de volledige kracht van het motorblok tot hun beschikking hebben, al is niet duidelijk of dit tot op heden niet al het geval was. Eerder werd al gesproken van een verwachte vermogenstoename van Ferrari in Miami, toen werd gesproken over 5 pk extra.

Daarnaast gaat Ferrari volgens het medium een nieuw hybridesysteem laten debuteren. Het team komt met een nieuwe MGU-K en een nieuwe batterij. Wat dit te betekenen heeft qua vermogenstoename voor de renstal is nog niet duidelijk, maar ook dit zou voor meer topsnelheid kunnen zorgen bij de concurrenten van Red Bull. Ferrari wil in Miami dus terugslaan, om in Spanje vervolgens al met het eerste grote aerodynamische updatepakket te komen. De ontwikkelingsstrijd is losgebarsten!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws