Tsunoda leert van Gasly: 'Vorig jaar pushte ik elke ronde keihard' Formule 1
Formule 1

Tsunoda leert van Gasly: 'Vorig jaar pushte ik elke ronde keihard'

Tsunoda leert van Gasly: 'Vorig jaar pushte ik elke ronde keihard'

Yuki Tsunoda heeft in zijn eerste jaar in de Formule 1 veel kunnen leren van teamgenoot Pierre Gasly. Vorig seizoen kwam de AlphaTauri-coureur als rookie de sport binnen en mensen hadden hoge verwachtingen van de Japanner. De coureur staat bekend om zijn agressieve aanpak, maar dat heeft hij in de afgelopen maanden proberen te verbeteren.

Gasly heeft zelf een half jaar lang ervaring op kunnen doen bij het grote Red Bull Racing. Tsunoda is blij met de ervaring die zijn teamgenoot heeft gedeeld. 'Hij is één van de sterkste coureurs in de Formule 1 op dit moment', zegt de AlphaTauri-rijder bij Sky Sports. 'Hij heeft heel veel ervaring en ik leer heel veel van hem. Vooral hoe hij raceweekenden benadert en hoe hij elke sessie opbouwt. Door hem heb ik mezelf kunnen verbeteren dit jaar.'

Tsunoda: 'De limieten van de auto boeiden mij niet'

Vorig seizoen begon Tsunoda ijzersterk. Hij pakte direct punten tijdens de eerste race van het seizoen in Bahrein, maar vanaf dat moment stokte de goede vorm van de AlphaTauri-rijder. Tsunoda kende veel crashes tijdens vrije trainingen en kwalificaties, en hij scoorde maar sporadisch punten. Desondanks hield Franz Tost vertrouwen zijn jonge coureur. Afgelopen Grand Prix in Imola was Tsunoda het gehele weekend sterker dan Gasly.

Tsunoda ziet zelf dan ook in waar het fout ging vorig jaar. 'Tijdens de eerste helft van vorig seizoen was ik elke ronde keihard aan het pushen. De limieten van de auto boeiden mij niet. Toen crashte ik in Imola tijdens mijn eerste vliegende ronde in kwalificatie.' Tsunoda ziet dat zijn teamgenoot anders te werk gaat. 'Hij kijkt naar hoe de auto voelt en bouwt het langzaam op. Vorig jaar haalde hij elk weekend Q3', aldus de Japanner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws