Gasly blikt terug op zijn race: ‘De snelheid in de race was er, dat onthoud ik’ Formule 1
Formule 1

Gasly blikt terug op zijn race: ‘De snelheid in de race was er, dat onthoud ik’

Gasly blikt terug op zijn race: ‘De snelheid in de race was er, dat onthoud ik’

Pierre Gasly kende een raar weekend. Na de goed verlopen vrije trainingen kwam hij in Q1 niet verder dan de zeventiende startpositie. Desalniettemin was hij best te spreken over de prestatie van AlphaTauri in Monaco: ’Uiteindelijk haal ik veel positieve zaken uit dit weekend.’ Punten werden het niet voor de Fransman, maar hij keert relatief tevreden terug naar huis.

Doordat de AlphaTauri-coureur op de zeventiende plek startte, moest de Fransman risico gaan nemen. Hij was de eerste coureur die naar intermediates switchte. Nadat het in de beginfase vooral overleven was, werd hij uiteindelijk de snelste coureur op de baan. Zo toonde Gasly ons een aantal mooie inhaalacties.

Eén van de inhaalacties was tegen Daniel Ricciardo. Gasly haalde de Australiër kort voor het induiken van het zwembad-gedeelte in. Met die inhaalactie werkte hij zich op naar de elfde positie. ‘Het was behoorlijk krap, maar ik was zoveel sneller dan die jongens. Ik moest mezelf gewoon kalmeren’ gaat Gasly verder. ‘Ik pakte ze razendsnel, alleen als die gasten gaan bewegen, is er amper ruimte. Ik moest creatief zijn. Uiteindelijk zijn F1-coureurs een soort kunstenaars, we moeten steeds nieuwe ideeën vinden. Ik probeerde ongebruikelijke plekken te bedenken en dat lukte.’ stelt hij bij Motorsport.

Gasly dacht zelf eerst dat de switch naar intermediates geen goed idee was. ‘Maar ik moest het laten werken’ vertelt hij. ‘Ik geniet er ook wel weer van. Het was een grote uitdaging om grip te vinden, maar ik moet zeggen dat het me goed lukte. Helaas begonnen we te ver achteraan en betaalden we een prijs voor onze slechte keuzes in de kwalificatie.’

Net geen punt voor Gasly

De AlphaTauri-coureur kwam als twaalfde over de finish, maar schoof een plekje op door de tijdstraf van Esteban Ocon. Zo liep Gasly dus net punten mis. ‘Ik baal ervan dat ik aan het einde niet werd beloond met een punt. Ik vind dat ik dat wel verdiend heb. We verloren tijd bij onze eerste pitstop en bij de tweede bandenwissel opnieuw. Samen was dat goed voor tien seconden. Dat heeft ons waarschijnlijk een punt gekost.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws