Pirro over strategische fout Ferrari: 'Ik kan me de woede van Leclerc volledig begrijpen' Formule 1
Formule 1

Pirro over strategische fout Ferrari: 'Ik kan me de woede van Leclerc volledig begrijpen'

Pirro over strategische fout Ferrari: 'Ik kan me de woede van Leclerc volledig begrijpen'

Emanuele Pirro, voormalig coureur in de Formule 1 bij Benetton, denkt dat Ferrari pech had dat het begon te regenen in Monaco. Doordat de coureurs van Red Bull Racing achter de rijders van de Italiaanse renstal konden starten, kon het team meer risico's nemen. Pirro begrijpt dan uiteindelijk ook de frustraties van Charles Leclerc tijdens de race.

'Aangezien de regen voor de start het leven van de favorieten moeilijk maakte, denk ik dat het in Monaco veel belangrijker is om het juiste moment te kiezen om de pitstop te maken', zegt Pirro bij Autosprint. 'Die keuze moet je maken op basis van waar de coureur terecht komt op het circuit en niet op basis van de banden.' Ferrari koos ervoor om Leclerc twee keer naar binnen te halen, terwijl Carlos Sainz slechts één keer naar binnen kwam. Zo verloor de Monegask de leiding van de race en lag hij binnen de kortste keren op de vierde plek.

Sergio Pérez was als eerste van de topteams binnen om een pitstop te maken. 'Red Bull koos voor de wildcard met Pérez. Ik denk dat het logisch was om op de intermediates over te stappen, want de wets werden te warm. Ferrari moest wel reageren, maar Pérez had gewoon al zoveel momentum.' Pirro denkt dan ook dat de coureurs van Ferrari niks fout deden. 'De woede bij Leclerc kan ik echt volledig begrijpen.'

Pirro had GP Monaco gewoon gestart

De regen zorgde niet alleen voor moeilijkheden bij de coureurs. Ook de wedstrijdleiding moest een belangrijke keuze maken. De coureurs moesten wachten voordat zij de race konden verrijden. Pirro snapt de beslissing niet. 'Veiligheid is heel belangrijk, maar we hebben het hier over de beste coureurs van de wereld achter het stuur van zeer robuuste auto's. Dus ik had de race gewoon laten beginnen om drie uur. Ik had de race alleen onderbroken als de omstandigheden echt heel extreem zouden worden', besluit de voormalig coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws