Pérez tekent nieuwe verbintenis bij Red Bull: coureur twee jaar langer teamgenoot Verstappen Formule 1
Formule 1

Pérez tekent nieuwe verbintenis bij Red Bull: coureur twee jaar langer teamgenoot Verstappen

Pérez tekent nieuwe verbintenis bij Red Bull: coureur twee jaar langer teamgenoot Verstappen

Sergio Pérez is ook de komende twee seizoenen de teamgenoot van Max Verstappen. De coureur liet na afloop van zijn overwinning in Monaco al aan Christian Horner weten dat hij misschien te vroeg had getekend. Tijdens de persconferentie was de contractsituatie van Pérez het slechts bewaarde geheim van de paddock, maar nu is de kogel dus definitief door de kerk en blijft de Mexicaan bij Red Bull Racing.

Toen Pérez binnenkwam bij de Oostenrijkse renstal tekende hij tweemaal een eenjarig contract. Verstappen tekende eerder dit jaar natuurlijk al een megacontract, maar Red Bull heeft nu dus ook haar vertrouwen in Pérez uitgesproken. 'Sinds dat Checo bij Red Bull rijdt, doet hij het fantastisch', zegt Horner in een persbericht van het team. 'Hij laat telkens zien dat hij niet alleen een geweldige teamspeler is, maar dat hij ook een coureur is waar andere rekening mee moeten houden.'

De Mexicaan staat op het moment slechts vijftien punten achter de leider in het kampioenschap. Horner is van mening dat Red Bull met Pérez en Verstappen de grootste successen kan boeken. 'Pérez heeft dit jaar een grote stap gezet en hij heeft het gat naar Max significant weten te verkleinen. Dat liet hij zien door op een fantastische manier poleposition te pakken in Jeddah en zijn overwinning in Monaco. Het was voor ons een no-brainer om Checo langer aan boord te houden.'

Pérez: 'Ontzettend trot om deel uit te maken van Red Bull'

Pérez was na de race in Monaco natuurlijk wel duidelijk over zijn intenties. De coureur is gelukkig dat de deal rond is met de renstal. 'Het was een fantastische week voor mij. Ik heb de Grand Prix van Monaco gewonnen en ik mag onderdeel blijven van dit team tot en met 2024. Ik ben zo ontzettend trots om onderdeel te zijn van Red Bull. We werken heel erg goed samen en ik heb een geweldige relatie met Max. We hebben momenteel het momentum en dat laten we zien in de races. Ik verheug me op wat we in de toekomst kunnen brengen', aldus Pérez.

Pérez tekent tot 2024

6 claps
6 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws