Gasly ondergaat moeilijke start bij Alpine: 'Ik gleed gewoon overal uit' Formule 1
Formule 1

Gasly ondergaat moeilijke start bij Alpine: 'Ik gleed gewoon overal uit'

Gasly ondergaat moeilijke start bij Alpine: 'Ik gleed gewoon overal uit'

Pierre Gasly ondergaat een horrordebuut bij Alpine. De Fransman zal de eerste race van het nieuwe seizoen vanaf de laatste plek op de grid starten. Het ging allemaal al mis tijdens de eerste kwalificatieronde. Teamgenoot Esteban Ocon zorgde ervoor dat het niet alleen maar drama was voor Alpine, door uiteindelijk de negende startplaats te behalen.

Het was een lastige start van het nieuwe raceseizoen voor Gasly, die in de eerste ronde van de kwalificatie al uitgeschakeld werd. 'Ik heb geen verklaring voor wat er is gebeurd', vertelt de Fransman volgens Motorsport-magazin.com. Tijdens de vrije trainingen was er nog niets aan de hand. Gasly eindigde zelfs twee van de drie sessies voor Ocon, alleen bij de kwalificatie ging het mis.

Volgens Gasly zijn er alleen wijzigingen aan de vooras aangebracht omdat de Fransman tijdens de vrije trainingen last had van onderstuur. 'Het tegenovergestelde gebeurde in de kwalificatie', zegt de 27-jarige. 'Ik gleed gewoon overal uit.' Dit resulteerde in een uitschakeling in Q1, waar hij eindigde op de twintigste plek.

Ocon wel tevreden over auto: 'Beste auto tot nu toe'

Zijn teamgenoot behaalde wel Q3 en heeft de negende plek veiliggesteld. Na deze teleurstelling kan Gasly alleen maar vooruitkijken. 'We zullen morgen zeker terugvechten, dat is nu ons doel', geeft de Alpine-coureur aan. 'Het was helaas een stuk ingewikkelder dan we dachten. We moeten er echt hard aan werken om morgen in de race te laten zien dat we er weer zijn.'

Voor Ocon was het echter wel een goede zaterdag. Nadat hij gemakkelijk de eerste kwalificatieronde door was gekomen, reed hij ook prima in Q2 en behaalde hij de negende plek in Q1. 'We zitten zeker in een goede positie met de auto', zegt Ocon, die duidelijk wel tevreden was over de prestatie van de auto tijdens de kwalificatie. 'Voor mij is dit de beste auto waarmee ik sinds het voorseizoen heb gereden', aldus Ocon. 'Ik start in de top tien en wil ook zeker in de punten eindigen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws