Alonso liet 'meteen al vanaf het begin zijn meerwaarde bij Aston Martin blijken' Formule 1
Formule 1

Alonso liet 'meteen al vanaf het begin zijn meerwaarde bij Aston Martin blijken'

Alonso liet 'meteen al vanaf het begin zijn meerwaarde bij Aston Martin blijken'

Dan Fallows, de technisch directeur van Aston Martin, geeft aan dat hij en zijn team 'heel erg tevreden' zijn met de invloed die Fernando Alonso op het team heeft uitgeoefend sinds hij erbij is gekomen, meldt Racefans.net. Al meteen vanaf het begin heeft de Spaanse coureur laten zien dat hij een meerwaarde is voor het team.

Al sinds de testdagen is Alonso goed op dreef. Tijdens de vrije trainingen in aanloop naar de Grand Prix van Bahrein kwam de Spanjaard ook bij twee van drie sessies als snelste uit de verf, en bij de kwalificatie heeft hij de vijfde plek bemachtigd. Fallows, die overgekomen is van Red Bull Racing, heeft ook al meerdere keren aangegeven hoe tevreden hij is met Alonso als toevoeging aan het team.

'Hij is duidelijk een zeer indrukwekkende man', zegt Fallows. 'Hij is gemotiveerd, heel erg competitief en blijft altijd maar energie geven', vervolgt de technisch directeur, die alleen maar goede dingen over de Spaanse coureur heeft te zeggen.

Fallows: 'Vanaf eerste moment maakte Alonso indruk'

Volgens Fallows was de tweevoudig wereldkampioen al indrukwekkend vanaf het eerste moment dat hij in een Aston Martin-auto stapte. 'Hij heeft de mogelijkheid om problemen in de auto aan te geven op zo'n bepaalde manier dat wij als team daar heel veel mee kunnen', vertelt Fallows.

Aston Martin heeft een goede start van het seizoen en de concurrenten houden ze dus ook goed in de gaten. Volgens Fallows maken ze zich geen zorgen om de prestatiedruk die daarbij komt kijken. 'We zijn gewoon gefocust op wat we moeten doen en zijn niet bezig met bepaalde headlines over onze performance.'

Alonso heeft ook succes te danken aan goed presterende auto

Het succes van Aston Martin is natuurlijk ook te danken aan de goed presterende auto. 'Alonso is erg tevreden met de auto. Hij voelt zich er comfortabel in en laat dat ook meteen zien met de rondetijden die hij neerzet', constateert Fallows, die daarna verder uitlegt dat Aston Martin blij is met de verbeteringen die ze hebben toegevoegd aan de auto ten opzichte van 2022.

Volgens de technisch directeur heeft het team 'agressieve doelen' voor zichzelf neergezet. 'We willen doorgroeien en bij de top horen, dan moet je ervoor gaan. Tot nu toe hebben we alle doelen grotendeels behaald en dat is ook te zien in de resultaten.' Toch blijft Fallows nog terughoudend over de potentie van het team in dit raceseizoen. 'Ik kan niet zeggen waar we gaan eindigen, maar we zijn in ieder geval verbeterd ten opzichte van vorig jaar.'

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Geen enkele twijfel bij wedkantoren, Verstappen wint Grand Prix van Bahrein.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws