Alpine heeft 'nog niet hun echte potentie laten zien' tijdens testdagen in Bahrein Formule 1
Formule 1

Alpine heeft 'nog niet hun echte potentie laten zien' tijdens testdagen in Bahrein

Alpine heeft 'nog niet hun echte potentie laten zien' tijdens testdagen in Bahrein

Alpine heeft tijdens de testdagen heel specifiek op bepaalde kwaliteiten en functies getest. Zo heeft de bolide van de Franse renstal alleen maar lange stints gereden en is vaak ook vol met brandstof de baan opgegaan. Hierdoor zijn er dus geen snelle rondetijden neergezet, maar dat was dan ook niet de bedoeling, vertelt technisch directeur Matt Harman bij Autosport.

Ondanks dat Alpine geen snelle rondetijden heeft neergezet, zijn ze zeer te spreken over de resultaten die voort zijn gekomen uit de testdagen in Bahrein. Volgens technisch directeur Harman was het doel ook vooral om te experimenteren op verschillende vlakken. Zo hebben ze de auto niet alleen aangepast om goed te kunnen rijden op het circuit van Sakhir, maar hebben ze ook getest voor andere soorten circuits.

Daarnaast heeft de Franse renstal ook geen enkele keer met de zachte Pirelli-banden gereden en ook nooit met weinig brandstof. Volgens de technisch directeur heeft de bolide dus nog niet haar 'ware potentie getoond'. Wel heeft het team veel kunnen leren van de testdagen, dus daar is hij erg tevreden over.

Harman: 'Goede prestatie auto ligt ook aan de coureur'

Coureurs Pierre Gasly en Esteban Ocon mochten tijdens de drie testdagen voor het eerst echt rijden in de A523, die toch iets stijver reed dan gepland. Volgens Harman kan deze conditie op sommige circuits wel werken, maar in Bahrein moet er nog even aan gesleuteld worden. 'Het is goed dat we verschillende manieren getest hebben, nu weten we wat we moeten aanpassen in aanloop naar het raceweekend.'

Volgens de technisch directeur is het belangrijk om te blijven gaan voor de maximale prestatie. 'Het is lastig, er zit een dunne lijn tussen een auto die te laag is, en die net laag genoeg is', zegt Harman, die benadrukt dat het goed presteren van de auto meer is dan alleen de technische snufjes. 'Het is ook een aerodynamisch ding, en daarnaast ligt het ook nog aan de coureur.' Alpine gaat nu zorgen dat de auto soepeler rijdt voor de eerste vrije training in Bahrein, die voor vrijdag 3 maart op de planning staat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws