Gasly zet AlphaTauri op scherp: 'Hier moeten we naar kijken' Formule 1
Formule 1

Gasly zet AlphaTauri op scherp: 'Hier moeten we naar kijken'

Gasly zet AlphaTauri op scherp: 'Hier moeten we naar kijken'

Pierre Gasly wil dat AlphaTauri gaat werken aan de fouten die met regelmaat op het circuit gemaakt worden. De Fransman kende een uitstekende vrijdag, maar miste op zaterdag Q3 vanwege een strategische misser van de Italiaanse renstal. Dit incident, wat hij een 'grote fout' noemde, is volgens Gasly tekenend voor dat er wel vaker iets fout gaat bij zijn team. Voor Turkije wil hij dat het herzien wordt.

'We verdienden het dit weekend niet om punten te scoren, ik denk dat we gewoon teveel fouten maken', zo opende Gasly teleurgesteld na wederom een puntloos weekeinde. De dertiende plaats van de enkelvoudig Grand Prix-winnaar is deels te wijten aan het feit dat AlphaTauri in de kwalificatie niet goed anticipeerde op het droger wordende asfalt.

'We moeten ons afvragen hoe we in het vervolg gebruik kunnen maken van dergelijke mogelijkheden', benadrukt Gasly. 'Het is een zware dobber want we konden duidelijk meer uithalen. Hopelijk trekken we dit in de rest van het jaar recht', voegt hij daaraan toe in gesprek met Motorsport.com. Hij gelooft in de mensengroep waarmee hij werkt, maar weet wel dat er operationeel iets moet veranderen om niet nogmaals door het ijs te zakken als er mogelijkheden voor het oprapen liggen.

Gasly vecht voor P5 in constructeurskampioenschap

Gasly heeft niet alleen zijn eigen interesses in het achterhoofd, maar ook die van het team. AlphaTauri is verwikkeld in een strijd om P5 in het kampioenschap met teams als Aston Martin en Alpine. 'Als je voor de vijfde plek in het kampioenschap vecht, kan je je dit soort fouten niet veroorloven. Zonde, want we hadden een competitieve auto. Hier moeten we naar kijken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws