Geen duidelijk beeld bij Vasseur na zware race: 'Niemand had zulk slecht weer voorspeld' Formule 1
Formule 1

Geen duidelijk beeld bij Vasseur na zware race: 'Niemand had zulk slecht weer voorspeld'

Geen duidelijk beeld bij Vasseur na zware race: 'Niemand had zulk slecht weer voorspeld'

Frédéric Vasseur kan nog geen conclusies trekken na de Grand Prix van Monaco. Het werd uiteindelijk een lastige race voor Charles Leclerc en Carlos Sainz, ondanks dat de laatstgenoemde een kans leek te hebben om op het podium te finishen. Het bleek echter lastig te zijn om in te halen op het krappe stratencircuit in Monte Carlo en ook de weersomstandigheden hielpen niet mee. Het strategische risico dat Ferrari nam, bleek ook niet voldoende te zijn.

Sainz had een tijdje uitzicht op een podiumplek, maar de coureur wist Esteban Ocon niet in te halen. Uiteindelijk werd het een teleurstellend resultaat voor Ferrari in Monaco. 'Op dit moment is het moeilijk om een duidelijk beeld te hebben', geeft Vasseur aan bij Sky Sports. 'Het was zeker een chaotische race. Ik denk dat de eerste stint goed was, Carlos probeerde een paar keer druk uit te oefenen op Ocon, maar kwam achter hem vast te zitten en zag Alonso en Verstappen bij hem wegrijden.'

Leclerc en Sainz kwamen respectievelijk niet verder dan P6 en P8. De regen zorgde voor veel chaos waar Ferrari niet van wist te profiteren. 'We bleven achter zonder mogelijkheid om in te halen en toen de regen kwam, besloten we een risico te nemen. We stonden vijfde en zesde, en we hadden zevende of derde kunnen worden, dus namen we een risico. De omstandigheden waren moeilijk, omdat niemand zulk slecht weer had voorspeld tijdens de race.'

Vasseur vestigt hoop op updates

Ferrari had dit weekend de hoop om mee te strijden voor de overwinning, maar dat daar bleek de SF-23 toch niet sterk genoeg voor te zijn. Aankomend weekend moet het team een stap weten te zetten. 'Nu richten we ons op Barcelona. Daar keren we terug naar een normaal circuit. De kwalificatiesnelheid hier was goed en we zullen proberen dat te herhalen in Spanje, waar we enkele updates meebrengen die hopelijk iets meer performance zullen opleveren', aldus Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws