Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Miami 2022? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Miami 2022?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Miami 2022?

De kwalificatie staat ons in Miami traditiegetrouw weer te wachten op zaterdag. Waar men in Imola vrijdag al getrakteerd werd op de kwalificatiesessie, vindt deze in Amerika dus gewoon weer plaats op het gebruikelijke moment. Wel moet gecorrigeerd worden voor het tijdsverschil tussen Nederland en de Verenigde Staten. Door dit tijdsverschil wordt de kwalificatiesessie om 22.00u Nederlandse tijd pas verreden.

Wegens de grote mate van tijdsverschil wordt de kwalificatiesessie in het vermoedelijk zonnige Miami dus wel gewoon bij daglicht verreden, maar hebben de Nederlandse Formule 1-fans het avondeten al achter de kiezen voor het voorzetje van de Grand Prix. De sessie zal ongeveer een uur in beslag nemen, maar reken maar op uitloop, gezien de kans op crashes en daaropvolgende rode vlaggen aanwezig is. Een compleet overzicht van de resterende sessies in Miami vind je hier.

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Miami 2022?
Sergio Pérez in de RB18 op het F1-circuit in Miami, waar zaterdag de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami verreden zal worden.

Verstappens vrijdag in Miami loopt in de soep

Max Verstappen kwam uiteraard op vrijdag al tweemaal in actie, maar zijn sessies verliepen verre van voorspoedig. Na de eerste vrije training bleek dat Red Bull niet geheel tevreden was over de RB18 van de Nederlander, en uit voorzorg besloten ze de versnellingsbak van de coureur te vervangen. Het mocht niet baten, want in de tweede vrije training troffen betrouwbaarheidsproblemen hem wederom.

Verstappen dook naar buiten in de Red Bull maar kwam er al snel achter dat hij de bolide nauwelijks kon besturen. Hoe ver hij zijn stuur ook naar links of rechts draaide, zijn auto stuurde niet in. Later bleek het een hydraulisch probleem te zijn dat Verstappen vrijwel de gehele tweede sessie van de Grand Prix van Miami kostte.

Daarmee wist Red Bull dus maar in zeer beperkte mate data te verzamelen voor de resterende sessies van het weekend, ook omdat Pérez door alle pauzes gedurende de sessies nauwelijks aan een fatsoenlijke stint kwam. Alle teams hebben hier echter last van, wat betekent dat het een kwalificatie vol onzekerheid wordt, gevolgd door een race vol onzekerheid.

Ferrari weer sterk, Mercedes verrast in Amerika

Ferrari oogde in Amerika zo sterk als ze eigenlijk heel het seizoen al zijn. Charles Leclerc en Carlos Sainz klokten prima rondetijden op de mediumbanden én zachtste compound, al veroorzaakte Sainz een klein smetje op Ferrari's vrijdag. De Spanjaard crashte zijn F1-75 in de tweede vrije training en bezorgde zijn ingenieurs daarmee flink wat extra werk.

Ook Mercedes lijkt dit weekend, voor het eerst dit jaar, goed mee te komen. De renstal uit Brackley zag George Russell in de tweede vrije training op P1 eindigen, wat doet vermoeden dat men snelheid gevonden heeft bij de W13, of dat Miami het team gewoon een stuk beter ligt dan de vorige races. In beide gevallen is het gat naar de top van het veld nog maar drie tienden, wat op zaterdag en zondag voor spanning kan zorgen.

Kwalificatie GP Miami live kijken?

De kwalificatie voor de Grand Prix van Miami wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer bij een van deze aanbieders om zelf livebeelden te zien van de vrije training. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen? Bekijk dan deze pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws