Mercedes-topman Shovlin voorzichtig: 'Lijken stappen gezet te hebben' Formule 1
Formule 1

Mercedes-topman Shovlin voorzichtig: 'Lijken stappen gezet te hebben'

Mercedes-topman Shovlin voorzichtig: 'Lijken stappen gezet te hebben'

Mercedes-topman Andrew Shovlin is overwegend tevreden met de vrijdag van zijn team in Miami. Er is zeker nog ruimte voor verbetering, maar de W13 lijkt aan snelheid gewonnen te hebben sinds Imola. De Duitse renstal gaat de resultaten van de eerste twee vrije trainingen analyseren en bepalen welke kant het met de afstelling op wil op zaterdag.

'We kenden een drukke, bemoedigende dag', laat de Engelsman weten in een persbericht van Mercedes. 'Ons programma werd door enkele rode vlaggen zo nu en dan stilgelegd, maar over het algemeen hebben we af kunnen werken wat we wilden doen', meldt hij. Al met al is de Trackside Engineering Director van het team dus niet ontevreden.

Van porpoising, het stuiteren dat voorkomt op hoge snelheden, is Mercedes nog niet af. Wel merkt het team dat het aan snelheid aan het winnen is, wat na een zeer moeizame start van het 2022-seizoen een goed teken is voor Lewis Hamilton en George Russell. 'Enkele aerodynamische wijzigingen moeten nog geëvalueerd worden, maar het lijkt erop dat we stappen gezet hebben', meent Shovlin.

Mercedes bepaalt richting

'Qua afstelling hebben we vergelijkingen getrokken tussen de twee coureurs gedurende de dag. De uitslag van deze vergelijkingen is interessant. We gaan verdere analyses uitvoeren voordat we bepalen wat we op zaterdag met de auto doen', vervolgt Shovlin, die 's nachts dus niet stil zal zitten, maar met het ingenieursteam kijkt waar nog tijd te winnen valt.

'De balans van de auto kan zeker nog beter en oververhitting van de banden is een probleem. De sessies die midden op de dag plaatsvinden, zijn erg warm, wat het uitdagend maakt om de temperatuur van de achterbanden onder controle te krijgen. Dat is waar de nadruk nu op ligt', concludeert hij.

De hitte is in Miami erg extreem. Zo meldde Hamilton eerder al dat hij het een beetje vond lijken op het benauwde Kuala Lumpur waar de Formule 1 tot recentelijk jaarlijks naar afreisde. Deze extreme hitte kan voor betrouwbaarheidsproblemen zorgen bij teams die op zaterdag en zondag de zaakjes niet op orde hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws