Gemengde gevoelens bij AlphaTauri: 'Ik had graag punten gepakt voor het team' Formule 1
Formule 1

Gemengde gevoelens bij AlphaTauri: 'Ik had graag punten gepakt voor het team'

Gemengde gevoelens bij AlphaTauri: 'Ik had graag punten gepakt voor het team'

Na de sterke prestaties in de kwalificatie waren de verwachtingen voor de Grand Prix van Turkije hoog bij het team van AlphaTauri. Pierre Gasly reed een sterke race en streed tot het einde mee om de vijfde plek. Yuki Tsunoda begon zijn race ook sterk en hield Lewis Hamilton lang tegen, maar viel terug door een concentratiefout en eindigde zo als veertiende. De kleine Japanner baalt flink van zijn resultaat, terwijl Gasly blij is om weer in de top zes te eindigen.

'Ik ben erg blij met mijn resultaat. Het werd weer tijd om in de top zes te finishen. Misschien was dit zelfs wel een van onze beste optredens dit seizoen, vooral gezien de lastige omstandigheden', aldus de Fransman in het persbericht van zijn team. Bij de start van de race kwam hij midden in het gedrang terecht en tikte Fernando Alonso van de baan. Hiervoor kreeg hij eens tijdstraf van vijf seconden, die bij de pitstop werd uitgezeten. 'Ik zat in de sandwich tussen Alonso en Perez (Sergio, red). We raakten elkaar en dat was genoeg om Alonso in de rondte te sturen. Mijn excuses naar hem.'

Op dit smetje na was het een uitstekende race. 'We kwamen slechts tien seconden tekort voor het podium, zelfs met een tijdstraf van vijf seconden. Dat is een hele sterke prestatie.' Het hele weekend ging de AlphaTauri al als de brandweer en dat deed Gasly goed. 'We hadden vandaag een goede snelheid en eigenlijk gaan we het hele weekend al enorm goed. Het voelt fijn om weer eens snel te zijn vanaf het begin van een weekend.' Voor de strijd met Alpine in het constructeurskampioenschap pakte de AlphaTauri-coureur weer een mooie aantal punten en dus houdt zijn team zich op een mooie eindklassering.

'Ik wilde zo graag punten binnenhalen voor het kampioenschap'

'Het is echt zonde dat ik vandaag niet in de top tien ben geëindigd. Ik heb te veel van mijn banden gevraagd in de openingsfase, in duel met Hamilton, en daarna kwam ik simpelweg snelheid tekort', aldus Tsunoda. Ondanks zijn teleurstelling heeft hij Helmut Marko waarschijnlijk een glimlach bezorgt met zijn sterke verdediging tegen de Britse coureur. 'Helaas spinde ik en toen was mijn race verloren. Ik heb weer veel geleerd van vandaag, vooral over de intermediates.' Na zijn spin viel de Japanner terug en eindige op P14. 'Ik ben zeer teleurgesteld, want ik had gehoopt punten te pakken voor het team in het kampioenschap.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws