Marko tevreden met dubbelpodium Verstappen en Pérez: 'Deden het rustig aan' Formule 1
Formule 1

Marko tevreden met dubbelpodium Verstappen en Pérez: 'Deden het rustig aan'

Marko tevreden met dubbelpodium Verstappen en Pérez: 'Deden het rustig aan'

Helmut Marko is blij met het feit dat beide Red Bull Racing-auto's op het podium eindigden in Turkije. Max Verstappen kwam als tweede over de eindstreep en nam daardoor de kampioenschapsleiding over en Sergio Pérez pakte P3 na een knappe race. Tegenover Servus TV deelt Marko zijn complimenten uit aan de Mexicaan, die een belangrijke rol speelde in het ophouden van Lewis Hamilton.

'Dit was het beste dat we eruit konden halen', opent de Oostenrijkse topman van Red Bull na afloop van de race op Istanbul Park. Het tempo om te winnen zat er simpelweg niet in bij Verstappen en de Nederlander moest zijn meerdere erkennen in Valtteri Bottas. Verstappen beschreef eerder al dat bandenmanagement het belangrijkste was tijdens de race en Marko sluit zich daarbij aan.

De Grazer legt uit: 'Zoals je kon zien, was bandenmanagement het belangrijkste.' Daardoor werd ook besloten om redelijk vroeg naar binnen te gaan voor nieuwe intermediates. Hamilton deed dit niet en moest daardoor pas laat in de race naar binnen voor nieuwe banden, wat een groot risico was en vervolgens niks opleverde. Marko: 'Wij riskeerden nooit iets en deden het gewoon rustig aan.'

Pérez helpt Verstappen, stelt Marko tevreden

Nog een doorn in het oog van Hamilton vandaag, was Pérez. De 31-jarige wist een halt toe te roepen aan de snelle opmars van de zevenvoudig wereldkampioen, die na een gridstraf vanaf de elfde plaats moest beginnen. Marko spreekt zich dan ook lovend uit: 'Checo heeft een fantastische race gereden, de kampioenschapsleiding is weer bij ons. We zijn zeer tevreden.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws