Gemotiveerde Leclerc wil 'iets bijzonders bereiken': 'Hoop dat dat het geval is' Formule 1
Formule 1

Gemotiveerde Leclerc wil 'iets bijzonders bereiken': 'Hoop dat dat het geval is'

Gemotiveerde Leclerc wil 'iets bijzonders bereiken': 'Hoop dat dat het geval is'

Charles Leclerc hoopt iets bijzonders te kunnen doen tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Ferrari-coureur begint die race met een achterstand dankzij een gridstraf van tien plaatsen. Aan motivatie ontbreekt het in eider geval niet bij de Monegask, die zijn pijlen richt op de voorste posities.

Leclerc viel met motorproblemen uit tijdens de Grand Prix van Bahrein. Zijn regelelektronica bleek niet te repareren, waardoor de 25-jarige nu al een forse gridstraf heeft moeten incasseren. 'Het is het begin van het seizoen en natuurlijk is dit niet de ideale start waar ik op gehoopt had, maar wat doe je eraan?', vertelt hij bij Motorsport-Total.com.

De vice-kampioen van 2022 blijft dan ook niet in het verleden hangen. 'Nu moeten we ons focussen op wat er voor ons ligt en wat we kunnen doen om een ​​beter team te worden', gaat Leclerc verder. 'En ja, dit weekend beginnen we uiteraard met een achterstand. Maar ons doel is om iets bijzonders te bereiken. Ik hou van de uitdaging om uit de verdediging te komen en iets speciaals te doen en zo snel mogelijk weer aan de top te komen.'

Leclerc: 'Iets speciaals is zeker mogelijk'

Leclerc denkt ook dat aan de top komen makkelijker is in Jeddah. 'Het zou ons wat beter moeten liggen. Bahrein is een heel speciaal circuit. Ik hoop dat het tempo dat we in de race zagen niet langer hetzelfde is hier. Onze auto zou hier geschikt moeten zijn om beter te kunnen volgen, ik hoop in ieder geval dat dat het geval is. Maar iets speciaals is zeker mogelijk.'

Met een goede start, een paar goede eerste ronden en een goed tempo hoopt Leclerc naar voren te kunnen komen. Bang voor nieuwe betrouwbaarheidsproblemen, zoals hij die vorig seizoen ook al zo vaak had, is de Ferrari-coureur bovendien niet. 'Nee, we begrijpen het probleem, er zouden geen zorgen meer moeten zijn', is de Monegask hoopvol.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws