Gridstraf onvermijdelijk voor Leclerc: 'Onderdelen kunnen we niet nog een keer gebruiken' Formule 1
Formule 1

Gridstraf onvermijdelijk voor Leclerc: 'Onderdelen kunnen we niet nog een keer gebruiken'

Gridstraf onvermijdelijk voor Leclerc: 'Onderdelen kunnen we niet nog een keer gebruiken'

Charles Leclerc weet dat Ferrari wel een gridstraf moest nemen, aangezien beide energy stores niet meer te repareren zijn. De coureur heeft een gridstraf van tien plekken gekregen en moet zich op het Jeddah Corniche Circuit weer een weg naar voren zien te vinden. Leclerc hoopt dat Ferrari een stap heeft gezet, maar hij verwacht ook dat Red Bull Racing zich makkelijk aan het circuit kan aanpassen. Daarnaast denkt Leclerc dat de betrouwbaarheidsproblemen nu achter hem liggen.

Een gridstraf in de tweede race van het seizoen is desondanks wel een redelijke klap in het gezicht. 'We begrijpen het probleem, maar we moesten deze straf wel pakken', zegt Leclerc voor de camera bij Sky Sports. 'We denken namelijk niet dat we deze energy stores nog een keer kunnen gebruiken. Daar heb ik nog geen bevestiging van, maar volgens mij gaat het niet meer lukken.' De Monegask maakt zich in ieder geval geen zorgen over het nieuwe onderdeel. 'Het team zegt dat het is opgelost.'

Leclerc: 'Weet niet zeker of Red Bull alles heeft laten zien in Bahrein'

Naast het feit dat de betrouwbaarheid beter moet zijn, denkt Ferrari ook competitiever te zijn in Jeddah. 'Op papier zou dit circuit ons beter moeten liggen, maar Red Bull heeft ook een veelzijdige auto. Ze kunnen de auto heel gemakkelijk aanpassen, waardoor ze hier ook competitief zullen zijn.' Zelf hoopt Leclerc dat Ferrari ook een stap heeft kunnen zetten na de eerste Grand Prix. 'In Bahrein lag het vooral aan onze racesnelheid en de bandendegradatie, maar daar hebben we keihard aan gewerkt.'

'Tegelijkertijd heb ik wel een gridstraf van tien plaatsen', vervolgt Leclerc. De Ferrari-coureur weet dat hij dan vooral in de openingsronden goed onderweg moet zijn. 'Ik ga er alles aan doen om een goede start te hebben. Dan hoop ik me zo snel mogelijk vooraan te kunnen melden.' Daarnaast verwacht de meervoudig racewinnaar nog meer van Red Bull. 'Ik weet zeker dat ze niet alles hebben laten zien in Bahrein, maar het gaat wel om een zeer specifiek circuit', besluit Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws