Gifbeker nog niet leeg voor McLaren: 'Maar we moeten door' Formule 1
Formule 1

Gifbeker nog niet leeg voor McLaren: 'Maar we moeten door'

Gifbeker nog niet leeg voor McLaren: 'Maar we moeten door'

Oscar Piastri was verrast dat de schade van zijn incident met Pierre Gasly in de openingsfase van de race zoveel teweegbracht. De Australiër beschadigde zijn voorvleugel en daardoor lag er wat carbon op de baan, waar uitgerekend zijn teamgenoot Lando Norris overheen reed. McLaren kampte opnieuw met problemen en moest weer genoegen nemen met een teleurstellend resultaat.

Piastri beschadigde de rechterkant van zijn vleugel toen hij Gasly's Alpine aanraakte bij het uitgaan van bocht twee van het Jeddah Corniche circuit. Slechts een paar honderd meter later vlogen er brokstukken van de auto van de Australiër. Door een bizar toeval raakte zijn Britse teamgenoot Norris de puinstukken van de auto van Piastri en moest hij ook vroegtijdig stoppen. De Australiër had geen andere keuze dan aan het einde van de eerste ronde de pitstraat in te gaan, terwijl Norris aanvankelijk zonder al te veel schade leek weg te komen.

De 21-jarige Piastri gaf toe dat hij niet had verwacht dat het contact met Gasly zo kostbaar zou zijn. 'Ik heb het nog niet gezien, ik weet het niet 100% zeker', zegt de Australiër toen hem door Autosport werd gevraagd wat er was gebeurd. 'Ik denk dat het eigenlijk gewoon één van die incidenten in de eerste ronde was, in de eerste bocht. Het contact voelde minimaal. Dus ik was eerlijk gezegd best verrast dat ik schade had', geeft de McLaren-coureur aan. Vlot na het incident werd de MCL60 moeilijk te besturen en meldde Piastri dat hij veel onderstuur had.

Ongeluk voor McLaren: 'Maar we moeten door'

Nadat de Australiër binnenkwam, en Norris snel genoeg volgde, ging de race niet van een leien dakje. De Britse renstal verliet opnieuw een race zonder punten. 'We hebben de herhaling bekeken, allereerst vanuit Oscar's (Piastri, red.) onboard-beelden, om te zien of er iets te leren valt voor de volgende keer', zegt McLaren-teambaas Andrea Stella. 'Ik denk dat Oscar (Piastri, red.) gewoon zo voorzichtig was als hij kon zijn. Ik zou bijna durven zeggen dat het onder één van die heel ongelukkige situaties valt', gaat Stella verder.

'Nog ongelukkiger is echter dat Lando (Norris, red.) over het carbon reed dat van de vleugel kwam. Beide auto's hebben dus een nieuwe voorvleugel gekregen.' De McLaren-coureurs werden ook niet geholpen met een safetycar, dus moesten ze de lange pitstops voor lief nemen. 'Maar we moeten door', zegt de teambaas van de Britse renstal. 'We zijn racers en we geven niet op. We gaan gewoon door naar de volgende race.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws