Glock verwacht sterk Red Bull in Japan: 'Het is de dominantie van de bolide' Formule 1
Formule 1

Glock verwacht sterk Red Bull in Japan: 'Het is de dominantie van de bolide'

Glock verwacht sterk Red Bull in Japan: 'Het is de dominantie van de bolide'

Red Bull Racing kende een tegenvallend weekend in Australië met Max Verstappen die de wedstrijd niet uitreed en Sergio Pérez die het podium niet wist te halen. Suzuka ligt de RB20 naar verwachting echter goed en dus kan men er vanuit gaan dat Red Bull hier weer helemaal de oude zal zijn. ‘Ze zullen hun oude kracht terugvinden’, zegt Timo Glock in zijn column voor Sky Germany.

Lange tijd leek Red Bull onverslaanbaar met Verstappen in een auto waar nooit iets aan mankeerde. Tot Australië, waar de remmen van de Nederlander begonnen te roken, wat niet veel later het einde van zijn race betekende. Het eerste technische defect aan de bolide in twee jaar. Na geen punten te hebben gehaald in Australië, verwacht Glock nu dat Verstappen weer heer en meester zal zijn in Japan. Een soortgelijk scenario deed zich voor in 2023: Verstappen zag Carlos Sainz de zege binnenhalen in Singapore, maar wist zelf de daaropvolgende race in Japan te winnen met 20 seconden afstand tot de nummer twee. Nu Sainz er de afgelopen race weer met de overwinning vandoor ging, kan men alleen maar speculeren of Verstappen zijn trucje van vorig jaar weet te herhalen.

Red Bull hoopt dominant te zijn in Japan

Glock ziet in elk geval dat Red Bull vol vertrouwen zit. ‘Als je Helmut Marko zo ziet lachen, weet je zeker dat Max zijn kracht weer terug zal vinden met de auto in Japan’, schrijft hij. ‘Het is de dominantie van de bolide’, legt de Duitser uit. ‘Je kon in Melbourne ook zien dat Red Bull in de snelle bochten een stap voor ligt op de rest. Ze zullen hun oude kracht terugvinden in Japan’, zegt de oud-coureur zelfverzekerd.

Red Bull-teambaas Christian Horner liet eerder al doorschemeren dat hij Verstappen ziet mikken op een dominante race als reactie op de teleurstelling door de race in Australië. ‘Ik denk dat Max goed opgeladen zal zijn’, zei hij. ‘Suzuka is een geweldig circuit. Het is een circuit waar we het altijd goed gedaan hebben en bovendien is het het thuiscircuit van Honda.’ De coureurs hebben er in elk geval veel zin in als we de Brit moeten geloven. ‘De coureurs genieten van die baan en racen er graag. We kijken ernaar uit om terug te zijn’, sloot hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws