Duitse journalist verwacht dat Verstappen terugslaat in Japan: 'In 2023 reed hij iedereen op een hoop' Formule 1
Formule 1

Duitse journalist verwacht dat Verstappen terugslaat in Japan: 'In 2023 reed hij iedereen op een hoop'

Duitse journalist verwacht dat Verstappen terugslaat in Japan: 'In 2023 reed hij iedereen op een hoop'

Michael Schmidt verwacht dat Max Verstappen en Red Bull Racing de teleurstelling van Australië snel achter zich zullen laten en volgende week in Japan revanche nemen. Volgens de journalist van Auto, Motor, und Sport passen de sterke punten van de RB20 namelijk perfect bij de karakteristieken van het Japanse circuit en daarom geldt Red Bull volgens de Duitse journalist als de topfavoriet in Suzuka.

Na twee dubbelzeges in de eerste twee races van het seizoen, moest het Oostenrijkse team in Australië een stapje terugdoen. Verstappen moest na een probleem met de remklauw aan de rechter achterzijde van zijn RB20 al na enkele ronden de strijd staken en ook teamgenoot Sergio Pérez kende geen vlekkeloze race. De Mexicaan zou vloerschade hebben opgelopen tijdens zijn gevecht met Fernando Alonso en kwam niet verder dan de vijfde plaats. Daarmee scoorde Red Bull slechts tien punten en zag zij Ferrari, die dit keer de dubbelzege pakte, tot op vier punten naderen in het constructeurskampioenschap.

Red Bull favoriet in Japan

Voor het eerst sinds de Grand Prix van Singapore stond Verstappen in Australië na afloop van een race niet op de hoogste trede van het podium. Dat zal volgens Schmidt echter eenmalig zijn, want de volgende krachtmeting is op Suzuka, uitgerekend de plek waar Verstappen in 2023 flink uithaalde na het teleurstellend verlopen weekend in Singapore. 'Ja, ik denk dat Red Bull de favoriet is', antwoordt de Duitser op de vraag van zijn collega in de Formel Schmidt-podcast.

'Ik denk dat dit circuit hen op het lijf geschreven is, met al die snelle bochten in het begin van de ronde', vervolgt Schmidt, die zich de vorige editie van de Japanse Grand Prix ook nog goed kan herinneren. 'Vorig jaar reed Verstappen eigenlijk iedereen op een hoop. Alleen in de eerste sector was hij al een halve seconde sneller', aldus Schmidt, die verwacht dat Ferrari zich andermaal op een gevecht met McLaren voor zal moeten bereiden. 'Ferrari is veel beter geworden in de snelle bochten. Dat was vorig jaar hun zwakke punt. Dus ik zou zeggen dat ze met McLaren zullen strijden om de plekken achter de Red Bull-coureurs. We hoeven niet ontmoedigd te zijn als Red Bull weer wint. We zullen zien of Ferrari echt dichterbij is gekomen vergeleken met vorig jaar. Ik denk namelijk van wel', besluit Schmidt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws