Norris kijkt vooruit naar 2026: 'Verwacht dat Red Bull voordeel blijft houden' Formule 1
Formule 1

Norris kijkt vooruit naar 2026: 'Verwacht dat Red Bull voordeel blijft houden'

Norris kijkt vooruit naar 2026: 'Verwacht dat Red Bull voordeel blijft houden'

McLaren-coureur Lando Norris verwacht niet dat er op performancegebied nog veel zal veranderen voordat de nieuwe regelgeving ingaat in 2026. Daarmee geeft de Brit dus ook aan dat hij Red Bull Racing voorlopig nog dominant ziet blijven. ‘Ze zullen altijd een voordeel hebben’, zegt hij tegenover Motorsport.com.

Het 2024-seizoen is pas net begonnen en daarna volgt er nog een heel seizoen voordat de nieuwe regels ingaan en de Formule 1 te maken krijgt met andere auto’s en power units. Norris verwacht dat Red Bull blijft domineren en dat de andere teams er maar achteraan blijven hobbelen om hier en daar misschien te kunnen profiteren. ‘Voor echte verandering moeten we wachten tot 2026’, geeft hij aan. ‘Dat zou de boel kunnen opschudden voor alle teams. De power units zullen daar waarschijnlijk een groot onderdeel van zijn’, spreekt de Brit zijn voorspelling uit.

Red Bull blijft voorsprong houden

Norris denkt desondanks dat Red Bull een voordeel zal blijven houden. ‘Nu zit er qua power units niet veel verschil tussen de teams, nu is het meer een verschil tussen de bolides’, vertelt de man van McLaren. ‘Ik verwacht dat Red Bull altijd een voordeel blijft houden omdat ze nu al voorliggen op de rest.’ Toch spreekt hij wel de hoop uit dat de ideeën van Red Bull voor die tijd op zullen raken, gezien McLaren ondanks grote sprongen vooruit nog niet dichtbij genoeg kan komen.

Red Bull is slim, vindt Norris. ‘Ze zijn slimmer op veel manieren. Als ze het net zo goed doen als een ander team, blijven ze toch hun voorsprong houden’, meent hij. ‘Ik zie dat de andere teams eraan komen. Als je kijkt naar onze vooruitgang over de afgelopen 12 maanden, zijn wij het team dat het meeste wist te ontwikkelen’, prijst hij zijn eigen team. Toch vreest hij dat dit gewoonweg niet genoeg zal zijn vanwege de voorsprong van Red Bull. ‘Als je er vanuit dat perspectief naar kijkt, denk ik dat we erg tevreden kunnen zijn met het werk dat we verzet hebben’, vindt de Brit. ‘Maar het is niet genoeg en we zitten niet dicht genoeg achter ze om ze echt uit te kunnen dagen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws