Grosjean genoot van Abu Dhabi: 'Juiste beslissing om Hamilton en Verstappen te laten racen' Formule 1
Formule 1

Grosjean genoot van Abu Dhabi: 'Juiste beslissing om Hamilton en Verstappen te laten racen'

Grosjean genoot van Abu Dhabi: 'Juiste beslissing om Hamilton en Verstappen te laten racen'

De beslissingen die door Michael Masi en de FIA gemaakt zijn in Abu Dhabi zijn erg omstreden gebleken. Zo omstreden dat er zelfs een onderzoek naar gestart is. Het gaat natuurlijk om de keuze voor een safety car-herstart met nog één ronde te gaan. Dit besluit kostte Lewis Hamilton zijn recordbrekende achtste wereldtitel. Niet iedereen is het ermee oneens. Één van de mensen die het er wél mee eens waren, is Romain 'The Phoenix' Grosjean.

Grosjean is tegenwoordig actief in de Amerikaanse IndyCar-raceklasse. 140 dagen na zijn heftige ongeluk in Bahrein, waarbij de Fransman een brandende dood in de ogen leek te kijken, maakte Grosjean zijn debuut bij Dale Coyne Racing in IndyCar. Hij vindt dat Masi 'de juiste beslissing heeft genomen' in Abu Dhabi toen de Australiër ervoor koos om het veld nog één ronde te laten racen, zo laat RaceFans weten.

'Ik heb ontzettend genoten. Mijn hart ging heel hard tekeer. Maar je kunt er op meerdere manieren naar kijken', zegt de ex-Formule 1-coureur. 'Het was gek geweest als hij (Masi, red.) de gelapte auto's er tussenin gelaten had. Voor Lewis was het hoe dan ook geen fijne beslissing, maar als fan en voor de sport heeft Masi volgens mij de juiste beslissing genomen. Ik denk ook niet dat het leuk was geweest als het kampioenschap zou eindigen onder de safety car.'

Grosjean: 'Het kampioenschap werd beslist over 22 races, niet één ronde'

'Ik stond bijna meer aan de kant van Lewis dan van Max (Verstappen, red.). Dus ik dacht meer: 'Oh, Lewis is het kampioenschap kwijt', maar ik vond het zo vet hoe we die twee tegen elkaar konden zien racen op het einde.' Wel wil Grosjean één ding duidelijk hebben. 'Mensen lijken soms wel te vergeten dat een kampioenschap beslist wordt over 22 races, niet over één ronde. Verstappen verdiende het kampioenschap.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws