Vettel hoopte op meer bij Aston Martin: 'Het team had in 2020 zo'n goede auto' Formule 1
Formule 1

Vettel hoopte op meer bij Aston Martin: 'Het team had in 2020 zo'n goede auto'

Vettel hoopte op meer bij Aston Martin: 'Het team had in 2020 zo'n goede auto'

Sebastian Vettel, viervoudig wereldkampioen Formule 1, moest na 2020 weg bij Ferrari. De Duitser kreeg een contract aangeboden van Aston Martin, waar het eerste seizoen van de samenwerking erop zit. Beide partijen hadden gehoopt op een beter eerste jaar aangezien het team zevende werd in het constructeurskampioenschap. Al helemaal nadat het team, toen nog als Racing Point, in 2020 vierde werd.

In een lastig seizoen bij Aston Martin, dat Vettel afsloot met 43 punten, kende hij pieken en dalen. Zo behaalde de Duitse vedette wel een verrassende podiumplek in Azerbeidzjan en Hongarije, al moest hij zijn P3 op de Hungaroring snel na de race weer inleveren na een diskwalificatie met een overtreding van het brandstofreglement. Wel pakte hij een mooie vijfde plaats in Monaco. Vettel werd twaalfde in het kampioenschap, wel won hij de strijd tegen zijn teamgenoot Lance Stroll met negen punten verschil.

Maar of de man uit Heppenheim tevreden is? 'Ja en nee', zegt hij in gesprek met Formule1.nl. 'Het team zelf is fantastisch. Het was natuurlijk een grote verandering, maar ik vind het geweldig om met ze te werken. Wat betreft de resultaten kan ik helaas niet hetzelfde zeggen.' De Duitser merkt dat het team moeite heeft gehad met de verandering in de reglementen. 'We hoopten op meer aangezien het team een geweldige auto had in 2020, maar niet in 2021. We hebben gedaan wat we konden doen.'

Vettel kwam oude bekende Alonso vaak tegen in het middenveld

In de jaren dat Vettel wereldkampioen werd, was Fernando Alonso één van zijn grootste concurrenten. 'Het middenveld zat dicht op elkaar. Vechten met Fernando is speciaal. Het was ook al een tijdje geleden dat we met elkaar hebben gestreden en dat bracht de mooie herinneringen terug.' Nu vochten beide heren bijvoorbeeld om P12. Het gevecht is leuk, maar... 'Natuurlijk is het ons doel om meer vooraan te staan en om te strijden om de grote prijzen', concludeert de Aston Martin-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws