Haas met Fittipaldi en aangepaste auto in Bahrein: team zoekt nog naar nieuwe coureur Formule 1
Formule 1

Haas met Fittipaldi en aangepaste auto in Bahrein: team zoekt nog naar nieuwe coureur

Haas met Fittipaldi en aangepaste auto in Bahrein: team zoekt nog naar nieuwe coureur

Door de breuk met titelsponsor Uralkali zal Haas tijdens de testdagen in Bahrein met een andere livery en andere sponsoren rijden. De naam Uralkali zal worden vervangen door Haas Automation. Deze sponsor stond al sinds het begin op de auto van Haas, maar zal nu een prominentere plek op de bolide krijgen. Daarnaast bevestigt eigenaar Gene Haas dat Pietro Fittipaldi tijdens de wintertestdagen het stoeltje over zal nemen van Nikita Mazepin.

Door de invasie van Rusland in Oekraïne kwam de Amerikaanse renstal voor een lastige keuze te staan. In Barcelona werd de naam Uralkali al verwijderd, maar nu is het officieel dat het team niet verdergaat met het Russische bedrijf. De eigenaar van Uralkali, Dmitry Mazepin, heeft nauwe banden met Vladimir Putin. Volgens Haas was er dan ook geen andere keuze mogelijk dan om het contract met Uralkali en Mazepin junior te verbreken.

'Er kwam intens veel kritiek op de invasie in Oekraïne en dat werd allemaal heel overweldigend', zegt Haas bij de Associated Press. 'Daar kunnen wij niet mee omgaan en daar kunnen onze andere sponsoren ook niet mee omgaan.' Er werd gedacht dat een breuk met Uralkali desastreus zou zijn, aangezien het Amerikaanse team het geld hard nodig heeft. Ook zonder de sponsor lijkt Haas het gewoon te overleven. 'Het komt goed. Natuurlijk willen we meer geld. Maar een sponsordeal met Uralkali had nog slechter voor ons geweest.'

Haas kijkt naar andere kandidaten als vervanger voor Mazepin

In het interview geeft de eigenaar aan dat Fittipaldi de komende testdagen in Bahrein op zich zal nemen. 'Daar is hij voor, want hij is onze testcoureur', vervolgt Haas. Toch is het team nog op zoek naar een coureur die het stoeltje permanent op zich kan nemen. 'We kijken naar een aantal kandidaten, maar we moeten kijk wie er beschikbaar is. We willen graag iemand die wat meer ervaring heeft in de Formule 1.' Naast de naam van Fittipaldi zingen ook de namen van Antonio Giovinazzi en Nico Hülkenberg rond bij Haas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws