Häkkinen over sublieme Verstappen: 'Is er iemand sneller dan hij? Denk het niet' Formule 1
Formule 1

Häkkinen over sublieme Verstappen: 'Is er iemand sneller dan hij? Denk het niet'

Häkkinen over sublieme Verstappen: 'Is er iemand sneller dan hij? Denk het niet'

Tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen heeft alleen maar mooie woorden over voor Max Verstappen. Volgens de Fin is de Nederlander een ontzettend harde werker en is hij in een betere vorm dan ooit. Het winnen van twee titels heeft Verstappen zelfverzekerder gemaakt, en daardoor denkt Hakkinen niet dat er iemand sneller is dan de Red Bull Racing-coureur.

Häkkinen steekt de loftrompet voor Verstappen en zijn team Red Bull. De voormalig McLaren-coureur ziet Verstappen in combinatie met de Oostenrijkse renstal uitblinken in elke race. 'Ze hebben een heel sterk systeem achter zich', begint Häkkinen in een interview met Unibet. 'Ze zijn zelfverzekerder geworden door de titel. Max is een zeer sterke rijder, dat is hij altijd al geweest', zegt de Fin. 'Hij werkte hard om de coureur te worden die hij vandaag is. Is er iemand sneller dan hij? Ik denk het niet.'

De tweevoudig wereldkampioen is overtuigd dat de Nederlander zijn talent nog verder gaat ontwikkelen. 'Hij is nog jong. Het team weet wat ze moeten doen en gelooft honderd procent in hem. Zijn talent gaat alleen maar verder ontwikkelen en hij zal niet achteruit gaan. Alleen als het team technisch faalt is Verstappen te stoppen. Als de Red Bull-bolide onbetrouwbaar wordt en geen punten meer scoort, alleen dan krijgen andere teams de overhand', denkt Hakkinen.

Pérez 'niet zo stout als hij zou moeten zijn'

Terwijl Häkkinen een hoge pet op heeft van de Nederlander, vindt hij dat zijn teamgenoot Sergio Pérez veel te onderdanig is. 'Pérez is een goede teamgenoot, maar hij moet een stoute jongen zijn', zegt de Fin. 'Daarmee bedoel ik dat hij andere rijders moet ophouden, ook als het team het niet vraagt. Hij doet wat hij wordt gevraagd', stelt de 54-jarige. 'Hij is erg onderdanig en doet alles wat het team wilt.' Häkkinen denkt dus dat Pérez zich nog wel wat anders kan opstellen. 'Hij moet de stoute jongen zijn', glimlacht de Fin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws