Chandhok: 'Er zullen twee of drie weekenden zijn waarin Checo een bedreiging is voor Max' Formule 1
Formule 1

Chandhok: 'Er zullen twee of drie weekenden zijn waarin Checo een bedreiging is voor Max'

Chandhok: 'Er zullen twee of drie weekenden zijn waarin Checo een bedreiging is voor Max'

Sky Sports-analist Karun Chandok verwacht dat er in het 2023-seizoen twee of drie weekenden zullen zijn waarin Sergio Pérez een bedreiging kan vormen voor Max Verstappen. Volgens Chandhok moet de Mexicaan slim zijn en zorgen dat hij opnieuw een contract krijgt bij Red Bull Racing. Sommigen denken dat Pérez zou kunnen bezwijken onder de druk de komst van derde rijder Daniel Ricciardo, maar Chandhok vermoedt eerder dat Pérez bang moet zijn voor De Vries.

Ricciardo is aan het einde van het 2022-seizoen weer thuisgekomen bij Red Bull. De Australiër en zijn voormalige team McLaren konden uiteindelijk niks meer voor elkaar betekenen na twee lange, moeilijke seizoenen. De 33-jarige zal bij de Oostenrijkse renstal actief zijn als derde rijder, wat wel eens meer druk op de schouders van Pérez kon leggen, maar Chandok denkt dat dat niet het geval is.

'Ik denk niet dat Daniel een factor is', begint de Indiër bij Sky Sports. Als Nyck (De Vries, red.) een goed seizoen heeft, is hij de man die eerder in aanmerking komt voor promotie dan een Ricciardo', stelt Chandhok. 'Wat je uit het Red Bull-kamp hoort is dat ze echt een hoge pet op hebben van Nyck (de Vries, red.), zeker na wat ze tijdens de test van hem gezien hebben.' De Vries is tijdens de testdagen behoorlijk productief geweest en heeft AlphaTauri van veel data kunnen voorzien.

'De realiteit is dat er twee of drie weekenden per jaar zijn waar Checo een echte bedreiging is voor Max'

Chandhok denkt dat de andere Nederlander, die inmiddels al twee titels achter zijn naam heeft staan, het aankomend seizoen ook weer fantastisch gaat doen. Zijn Mexicaanse teamgenoot zal niet een heel grote bedreiging zijn. 'De realiteit is dat er twee of drie weekenden per jaar zijn waar Checo (Pérez, red.) een echte bedreiging is voor Max', vertelt de coureur. 'Als hij slim is, en dat is Checo (Pérez, red.), zal hij zijn rol in het team spelen en zorgen dat hij een nieuw contract krijgt.'

De rol van de coureur uit Guadalajara is het ondersteunen van Verstappen in de aankomende titelstrijd, net als vorig jaar, al ging dat hier en daar niet geheel vlekkeloos. 'Hij kan beter tweede rijder bij Red Bull zijn dan elders op de grid staan. In Abu Dhabi hadden ze het onder controle, de coureurs gedroegen zich en ze domineerden de race', gaat Chandhok verder, waarbij hij stilletjes lijkt te verwijzen naar het incident tussen de twee Red Bull-rijders in Brazilië, waarbij Verstappen zijn redenen had om niet van positie te wisselen met Pérez.

Chandhok vermoedt dat het 'heel lastig gaat worden om Red Bull te verslaan'

'Dit is de eerste keer dat Verstappen als duidelijke favoriet het seizoen in gaat', denkt Chandhok. 'Vorig jaar was er nog zoveel onduidelijkheid met de nieuwe reglementen. Hij is nu een tweevoudig wereldkampioen en vorig seizoen reed hij natuurlijk subliem, met heel erg veel volwassenheid', looft de Indiër. 'Het wordt heel lastig om Red Bull te verslaan. De gevechten daarachter zijn een stuk interessanter', sluit Chandhok af, die dus lijkt te verwachten dat Red Bull de 2023-titel met twee vingers in de neus kan binnenslepen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws