Onheil voor Mercedes: 'alsof iemand aan de achterwielen aan het trekken was met een touw' Formule 1
Formule 1

Onheil voor Mercedes: 'alsof iemand aan de achterwielen aan het trekken was met een touw'

Onheil voor Mercedes: 'alsof iemand aan de achterwielen aan het trekken was met een touw'

Sky Sports-analisten David Croft en Anthony Davidson voorspellen onheil voor Mercedes. Croft vond het net lijken alsof iemand aan de achterwielen van de W14 aan het trekken was met een touw. Mercedes had het moeilijk gedurende de wintertest en de analisten zien het somber in. Croft en Davidson denken dat Red Bull Racing opnieuw de overhand gaat hebben in het 2023-seizoen.

Mercedes kende geen vlekkeloze testdagen, daar was de Duitse renstal zelf ook eerlijk over. De problemen, die overigens leken op wat ze vorig jaar meemaakte met de W13, traden op tijdens de wintertestdagen in Bahrein. Dat viel ook op bij de Sky Sports-analisten. 'De auto had heel veel last van luchtweerstand en zag er langzaam uit', begint Croft bij Sky Sports. 'Het leek erop alsof iemand aan de achterwielen aan het trekken was met een touw. Het zag er niet uit als een auto die furore gaat maken dit seizoen', gaat de Brit verder.

'Het was echt een verrassing om de Mercedes zoveel moeite te zien hebben aan de achterkant'

'Ik denk niet dat ze waarschijnlijk achter Red Bull staan, ik weet haast zeker dat ze achter Red Bull staan.' De uitspraak van de analist is niet bepaald aanmoedigend voor de Duitse renstal. Als het waar is, gaat het team van Lewis Hamilton en George Russell opnieuw een teleurstellend jaar in. 'De tweede helft van de tweede dag was echt slecht voor Mercedes. Ik hoorde ook wat wanhoop in de stem van Hamilton', gaat Davidson verder.

'Hij had gewoon niet de grip die hij wilde. Het was echt een verrassing om de Mercedes zoveel moeite te zien hebben aan de achterkant.' De W14 liet zien een instabiel karakter te hebben, en dat is niet bepaald veelbelovend voor de eerste Grand Prix van het seizoen. 'De derde dag zag er een stuk beter uit. Toen leken ze terug te keren naar de vorm van het laatste gedeelte van vorig seizoen. Ik denk dat dat ook het uitgangspunt zal zijn van Mercedes', aldus de Brit.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws