Häkkinen vergelijkt Norris met Verstappen: 'Hij zit qua snelheid op een heel hoog niveau' Formule 1
Formule 1

Häkkinen vergelijkt Norris met Verstappen: 'Hij zit qua snelheid op een heel hoog niveau'

Häkkinen vergelijkt Norris met Verstappen: 'Hij zit qua snelheid op een heel hoog niveau'

Tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen denkt dat Lando Norris op hetzelfde niveau zit als Max Verstappen. Momenteel is de McLaren-coureur bezig aan zijn vijfde Formule 1-seizoen, maar vergeleken met andere rijders van zijn leeftijd, heeft Norris nooit echt het materiaal gehad om vooraan mee te kunnen vechten. Toch ziet Häkkinen veel potentie in de Britse coureur.

'Hij is een zeer snelle coureur, hij heeft veel bereikt, of liever gezegd, hij heeft constant overtuigende resultaten laten zien', begint Häkkinen in een interview met Unibet. In de eerste race van het seizoen, in Bahrein, had Norris problemen en moest hij zes keer de pitstraat in. Dat doet niks af aan zijn talent. 'Hij is supergetalenteerd, geen twijfel mogelijk. Hij zit op hetzelfde niveau als Charles Leclerc, Verstappen en Carlos Sainz. Hij zit qua snelheid op een heel hoog niveau.'

Geen hoge verwachtingen McLaren

Voor de start van het seizoen gaf McLaren toe dat de doelstellingen van de ontwikkeling van hun auto niet zijn gehaald, waardoor ze met een achterstand zijn begonnen. Toch mikt het team nog op een top vier positie bij de constructeurs. Häkkinen denkt dat de potentie van McLaren pas over een paar jaar duidelijk wordt. 'Ik denk niet dat McLaren dit jaar erg hoge verwachtingen heeft', aldus Häkkinen.

'Ze weten dat hun ontwikkelingsafdeling en hun sponsors en partners technologiereuzen van wereldklasse zijn', gaat Häkkinen verder. 'McLaren heeft hun steun, maar het team weet dat ze er nog niet helemaal zijn. Het resultaat heeft nog een paar jaar nodig. Ze zitten er voor de lange termijn in en hebben goede partners. Zoals ik al zei, kunnen er dit jaar wat resultaten zijn, maar ik denk dat de echte prestaties over een paar jaar te zien zullen zijn', besluit Häkkinen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws