Vermeulen heeft vertrouwen in Verstappen: 'Ik ben niet bang voor verslapping' Formule 1
Formule 1

Vermeulen heeft vertrouwen in Verstappen: 'Ik ben niet bang voor verslapping'

Vermeulen heeft vertrouwen in Verstappen: 'Ik ben niet bang voor verslapping'

Raymond Vermeulen, de manager van Max Verstappen, ziet dat de Nederlander lekker in zijn vel zit. Verstappen wist de eerste race van het seizoen, de Grand Prix van Bahrein, vrij simpel te winnen. Sergio Pérez maakte het feestje voor Red Bull Racing compleet, door als tweede over de streep te komen. Daarmee is de eerste stoot aan Ferrari en Mercedes alweer uitgedeeld, maar het Formule 1-seizoen is nog lang, weet ook Vermeulen.

'Max zit heel goed in zijn vel, dat merk je wel', begint Vermeulen in gesprek met FORMULE1 Magazine. 'Hij heeft twee wereldtitels op zak. Ik vind persoonlijk dat die tweede wereldtitel de eerste meer waarde heeft gegeven en ik denk dat Max dat ook zo voelt. Max was in 2021 het hele seizoen al sterk, maar door er in het jaar erop nog eens overheen te gaan, bevestigde hij zijn nieuwe status. Hij heeft als coureur weer een stap gemaakt.'

Verstappen moet zich niet rijk rekenen

Dat Verstappen het materiaal ervoor heeft, zet hem momenteel in een luxe positie, is Vermeulen van mening. 'Let wel, dit is een momentopname. In deze handel moet je je nooit rijk rekenen. De voorbereidingen waren super, de flow naar de eerste race was een doorgaande positieve flow en het concept van de auto is gewoon heel goed. Maar of het goed genoeg is? We gaan het zien. Die anderen zitten natuurlijk echt niet stil.'

Volgens Vermeulen is het dan ook nog geen gelopen race. Als voorbeeld haalt hij Mercedes aan. 'Daar zijn ze zeven jaar achtereen wereldkampioen geworden. Dan is het onontkoombaar dat de dynamiek binnen het team verandert. Als je eerste bent, is het de grootste uitdaging om eerste te blijven. We moeten ervoor waken dat winnen vanzelfsprekend wordt. Maar nee, ik ben niet bang voor verslapping. Al helemaal niet bij Max', besluit Vermeulen.

Wil je op de hoogte blijven van het allerlaatste Formule 1-nieuws? Abonneer je dan op het Nederlandse magazine van Formule 1!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws