Nederlands racetalent Ceresani verovert plek bij Mercedes: 'Erg dankbaar voor deze kans' Algemeen
Algemeen

Nederlands racetalent Ceresani verovert plek bij Mercedes: 'Erg dankbaar voor deze kans'

Nederlands racetalent Ceresani verovert plek bij Mercedes: 'Erg dankbaar voor deze kans'

Colin Caresani, een Nederlands toptalent, heeft zich aangesloten bij Mercedes. De 19-jarige coureur zal uitkomen in de Nürburgring Langstrecken-Serie voor Schnitzelalm Racing. Daar zal hij achter het stuur kruipen van een Mercedes AMG GT3. Eerder wist Caresani al eens de BMW M2 Cup te winnen en vorig jaar kwam hij nog uit in de DTM Trophy.

'Ik ben erg dankbaar voor deze kans in de Nürburgring Langstrecken-Serie', begint Caresani opgetogen. 'Na het fantastische seizoen in de DTM Trophy heb ik de tijd genomen om een juiste keuze te maken wat betreft de vervolgroute en ik ben van mening dat deelname aan de NLS een perfecte bijdrage kan leveren aan mijn ontwikkeling richting professioneel autocoureur.'

Caresani: 'Dit is de uitgelezen kans'

Dat Schnitzelalm Racing zich heeft gemeld bij Caresani, vindt de rijder uit het Noord-Hollandse Aerdenhout heel gaaf. 'Het is een zeer succesvol team. Ik weet dat ik één van de weinige tieners in het zwaarbevochten GT3-veld ben, maar dat verandert niets aan mijn doelstellingen. Dit is de uitgelezen kans om me te meten met de fabriekscoureurs van Mercedes, waarmee ik dit jaar ga samenwerken.'

Zijn doel is dan ook duidelijk. 'Ik wil Mercedes AMG van goede feedback voorzien, hard werken en mijn resultaten op de baan voor me laten spreken. Racen op de Nordschleife is iets waar iedere jongen van droomt. Het is uniek en voor iedereen uitdagend. De gemiddelde kwalificatiesnelheid van de toppers in de NLS ligt rond de 186 kilometer per uur, dus dat is serieus snel. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan', besluit Caresani.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws