Hamilton blij met snelheid Mercedes: 'Op sommige momenten was ik even snel als Max' Formule 1
Formule 1

Hamilton blij met snelheid Mercedes: 'Op sommige momenten was ik even snel als Max'

Hamilton blij met snelheid Mercedes: 'Op sommige momenten was ik even snel als Max'

Met een uiteindelijke P6 was het resultaat tijdens de Grand Prix van Nederland een stuk beter voor Lewis Hamilton dan dat de Britse coureur halverwege had kunnen hopen. Dankzij een strategische blunder, wisselden de Mercedes-coureurs te laat van de slicks naar de regenbanden. Hamilton begon toen aan een inhaalrace vanaf achter aan het veld, waarbij, volgens de Brit, de auto soms even snel als die van Max Verstappen was. Hamilton zegt dat er nog wel wat werk aan de winkel is, zeker op het gebied van drag.

'In het algemeen was het een leuke race', begint Hamilton bij Viaplay. 'We wisten niet hoe het zou gaan. Ik was op de grid gezet als de enige coureur met medium-banden', blikt Hamilton terug op de start van de race, waarbij de rest van het veld op de softs stond. 'De regenbeslissing was erg slecht, en ik kwam als laatste weer naar buiten. Dat was erg frustrerend.' Mercedes dacht dat de regen korter zou duren dan dat het uiteindelijk duurde, waardoor ze beide coureurs te lang op de slicks lieten staan. Dat was volgens de Brit ook het enige moment op Zandvoort waar hij minder fijn op terugkijkt: 'Ik hield van elk moment van de race. Behalve toen we op de slicks stonden op een natte baan. We hebben daar wat werk te doen.' Hamilton kwam daardoor achteraan het veld weer de baan op. 'Daarna had ik een hele goede race. Ik haalde mensen in. Zolang je maar vooruit blijft gaan, is het een goede dag.'

Hamilton toch tevreden met P6

'Ja, zeker', antwoordt Hamilton bij F1TV over of P6 toch niet een beetje meeviel, in vergelijking met hoe de Mercedes presteerde. 'Vandaag was een goed voorbeeld van nooit opgeven. Eerst val je of struikel je, en dan klim je weer omhoog, en dat deden we vandaag meerdere keren. In het begin eindigde we zelfs als laatste op een gegeven moment, dat was frustrerend. Ik hield mijn hoofd omlaag en bleef doorgaan. Ik had wat goede manoeuvres, volgens mij. Ik was zelfs sneller dan Sainz op het eind.' Echt veel had de coureur niet aan dat laatste, want Hamilton eindigde achter de Spaanse coureur.

Hamilton was ook zeker te spreken over de snelheid van zijn Mercedes, waarvan hij dacht dat het op sommige momenten zelfs sneller was dan de Red Bull van Verstappen: 'We hebben werk te doen. Er waren wel een aantal momenten vandaag dat de auto veel beter was, en op sommige momenten was ik even snel als Max (Verstappen, red.). Mijn theoretische rondje was zelfs sneller.' Volgens Hamilton moet het team zich nu vooral richten op de drag van de auto. 'De auto was niet verschrikkelijk, maar we hebben nog steeds veel drag op de rechte stukken. We moeten nog aan wat dingen werken, om dezelfde snelheid als Max (Verstappen, red.) te krijgen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws