Horner geniet van 'de Nederlandse nachtclub' Zandvoort en prijst Verstappen: 'Max is een voorbeeld' Formule 1
Formule 1

Horner geniet van 'de Nederlandse nachtclub' Zandvoort en prijst Verstappen: 'Max is een voorbeeld'

Horner geniet van 'de Nederlandse nachtclub' Zandvoort en prijst Verstappen: 'Max is een voorbeeld'

Christian Horner kan tevreden terugblikken op de eerste Grand Prix na de zomerstop. Max Verstappen won zijn negende race op rij en ook Sergio Pérez mag volgens de teambaas van Red Bull tevreden zijn met het resultaat. De Brit was niet zo kritisch als zijn rechterhand Helmut Marko achteraf en genoot vooral van het feest dat losbarstte.

Ondanks een prachtige overwinning was het ook voor zijn team een zenuwslopend weekend. 'We moesten heel het weekend lang op ons best zijn', legde hij uit aan Viaplay na de race. 'Door de omstandigheden was het niet eenvoudig, zeker niet na een pauze van enkele weken.' Moe maar voldaan. Zo zag Horner eruit. 'Eigenlijk moeten we twee weken herstellen van dit weekend', lachte hij nog, maar dan haalde hij, net zoals Marko, de loftrompet boven voor Verstappen. 'Max was een voorbeeld dit weekend. Hij is echt fantastisch. Hij moest presteren onder enorme druk en verwachtingen. We voelden het allemaal, dus hij zal het zeker gemerkt hebben. Hoe hij ermee is omgegaan, is wereldklasse. Het was een een heel verdiende overwinning voor hem.'

Horner en Marko hadden enkel maar mooie woorden over voor Verstappen, maar wat Pérez betreft, zaten beide heren op een andere golflengte voor de verandering. De teambaas van Red Bull reconstrueerde wat de Mexicaan overkwam, complimenteerde zijn manschappen en suste de criticasters. 'Hij blokkeerde toen hij de pitsstraat inreed net voor de rode vlag. Iedereen heeft fantastisch werk geleverd om de wagen hersteld te krijgen voor de herstart', blikte Horner terug. 'Vroeg in de race maakte hij een erg goede beslissing om de eerste ronde al van banden te wisselen. Hij leidde de race even en behield comfortabel zijn tweede plek. Helaas ging hij later van de baan in bocht één. Sergio mag gefrustreerd zijn, maar hij kan tevreden zijn met zijn prestatie vandaag.'

Zandvoort: 'de driedaagse, Nederlandse nachtclub'

Red Bull blijft verdergaan op het elan van de eerste seizoenshelft, maar Horner vindt het nog steeds allesbehalve vanzelfsprekend. 'Wat een prestatie. Aan het einde van augustus hebben we nog steeds elke Grand Prix gewonnen. Max heeft vandaag voor de derde keer op rij hier de zege gepakt en heeft het record van Vettel geëvenaard', klonk de samenvatting van de teambaas. Ook over Zandvoort en de uitbundige fans had Horner na afloop nog wat te zeggen. 'Het lijkt hier wel op een driedaagse, Nederlandse nachtclub', lachte hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws