WK-stand: Verstappen trekt derde titel steeds sneller naar zich toe, Alonso loopt uit op Hamilton Formule 1
Formule 1

WK-stand: Verstappen trekt derde titel steeds sneller naar zich toe, Alonso loopt uit op Hamilton

WK-stand: Verstappen trekt derde titel steeds sneller naar zich toe, Alonso loopt uit op Hamilton

Max Verstappen kreeg aardig wat voor de kiezen tijdens zijn thuisrace in de duinen, maar wist uiteindelijk de Grand Prix van Nederlander 2023 gewoon te winnen. Het betekende dat het zijn negende zege op een rij was, en daarmee evenaart hij het record van Sebastian Vettel uit 2013. Nadat de race een aantal keren onderbroken werd door safetycars en een rode vlag vanwege de wisselende weersomstandigheden, gaf Verstappen zijn thuispubliek een reden om het weekend extra feestelijk af te sluiten.

Verstappen deelde op zaterdagmiddag in Zandvoort al een mokerslag uit toen hij de poleposition pakte met maar liefst zes tienden verschil op Lando Norris. Teamgenoot Sergio Pérez kende wederom geen denderende kwalificatiedag, maar wist zich in de race wel terug te knokken richting de top drie. Aangezien de Mexicaan een straf kreeg van vijf seconden voor speeding in the pitlane, zakte hij terug naar P4. De Nederlander heeft op zondag zijn voorsprong kunnen uitbreiden naar 139 punten. Het punt voor de snelste raceronde ging naar Fernando Alonso, die ook bloedsnel was in de geupdate AMR23 en zich als een vis in het water leek te voelen in de regen.

Waar Aston Martin het uitstekend deed, sloeg Ferrari de plank mis

Aston Martin was in Zandvoort weer even terug van weggeweest. De Britse renstal heeft een lastige paar weken achter de rug, aangezien haar laatste podium alweer vijf races en een zomerstop geleden was. Alonso opende de race ontzettend sterk door meerdere plekken te winnen en vervolgens was Aston Martin scherp met de strategie in de regenachtige omstandigheden. Zo overleefde het team de chaotische openingsfase en ook de slotfase, waar het opnieuw begon te regenen en uiteindelijk de race even werd stilgegelegd. Vanwege de goede punten van Alonso weet de Spanjaard zich in de WK-stand weer een beetje los te weken van Lewis Hamilton, die toch wel snel op Alonso begon in te lopen.

Voor Alonso en Aston Martin was het P2-resultaat fantastisch, maar bij Ferrari leken ze zaken intern net zo chaotisch te verlopen als op de baan. Toen Charles Leclerc binnen wilde komen waren de intermediates niet voor hem klaar, en later bleek dat zijn auto na contact in de openingsfase te veel schade had om nog verder te kunnen gaan. Het DNF-resultaat van Leclerc betekent dat teamgenoot Carlos Sainz nu op de vijfde plek in het kampioenschap staat, met drie punten voorsprong. Ook Pierre Gasly kon een inhaalslag maken, vanwege zijn P3 pakte hij vijftien punten en is hij zijn teamgenoot gepasseerd in het kampioenschap.

Bekijk hier de volledige WK-stand

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws