Pérez heeft hartig woordje met Red Bull te spreken: 'Daar moet een reden voor zijn' Formule 1
Formule 1

Pérez heeft hartig woordje met Red Bull te spreken: 'Daar moet een reden voor zijn'

Pérez heeft hartig woordje met Red Bull te spreken: 'Daar moet een reden voor zijn'

Sergio Pérez is niet helemaal tevreden over de gang van zaken van de undercut van Max Verstappen. De Mexicaan wist daar niks van, maar gaat ervan uit dat het in de meetings met het team wel besproken wordt, hij denkt namelijk dat er een reden voor was. De 33-jarige kreeg helaas een tijdstraf omdat hij te snel reed in de pitstraat, maar kan nog wel positief terugkijken op zijn zondag in Zandvoort.

Pérez kende opnieuw geen heel sterke zaterdag, maar wist die plekken op zondag grotendeels goed te maken, en dat terwijl de openingsfase van de race erg chaotisch verliep. De Mexicaan ging aan het begin eerder naar binnen voor intermediates dan zijn teamgenoot, maar later was het Verstappen die eerder naar binnen ging om slicks te halen. Met die undercut kwam Verstappen uiteindelijk weer aan de leiding. 'Vanzelfsprekend wist ik nergens wat van', begint Pérez bij Sky Sports over de strategie van zijn teamgenoot.

'Dat zijn dingen die we in de meetings moeten bespreken. Er zijn natuurlijk redenen daarvoor. Het is altijd een strategisch ding, en het team heeft alle informatie van wat er gaande is in de race', besluit Pérez, die er verder niet veel woorden aan vuil lijkt te maken. Er was natuurlijk heel veel gaande in de race, aangezien het het ene moment droog was, en later weer regende. De vooraf gemaakte strategische plannen konden de prullenbak in. 'Het was heel chaotisch, de omstandigheden veranderden zoveel en zo gauw', legt de Mexicaan uit.

Pérez focust op positieve aspecten: 'Uiteindelijk een goed resultaat'

Toen Pérez in de slotfase van de race naar binnen kwam om de regenband op te halen was het zo nat in de pitstraat dat hij tegen de muur aan kwam. 'Het was helemaal overstroomd, dus ik raakte de muur', vervolgt de 33-jarige coureur uit Guadalajara. 'Dus toen ging ik waarschijnlijk te snel, dat is wel jammer. Het was een chaotische race en in principe eindigden we op het podium', vat Pérez positief op. 'Ook in bocht één, daar liepen riviertjes over de baan, en toen ik daar reed kon ik dat voelen, en toen ging de auto rechtdoor, maar gelukkig kwam ik niet in de muur terecht.'

Pérez maakte een korte uitstap naast de baan, maar wist zijn RB19 heel te houden. Meerdere coureurs hadden ruzie met de eerste bocht. 'Ik denk dat we een goede pace hadden op de slicks, maar ook op de intermediates', vervolgt Pérez. 'We moesten uiteindelijk veel managen op de inters, want we hadden veel meer regen verwacht, en zoveel regen kwam er niet. Dus daar verloren we wat tijd. Het was een chaotische race, maar uiteindelijk wel met een goed resultaat', besluit Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws