Hamilton deelt frustratie: 'Iedereen presteert ineens beter en wij juist minder' Formule 1
Formule 1

Hamilton deelt frustratie: 'Iedereen presteert ineens beter en wij juist minder'

Hamilton deelt frustratie: 'Iedereen presteert ineens beter en wij juist minder'

Lewis Hamilton wist tijdens de vrije trainingen goede tijden neer te zetten, maar na de kwalificatie moet hij genoegen nemen met P7 op de startgrid. De Brit lijkt niet helemaal tevreden met dit resultaat, maar geeft aan dat dit al vaker het geval is geweest dit seizoen. ‘Het is frustrerend’, zegt de zevenvoudig wereldkampioen in een interview met Formula1.com na de kwalificatie.

Waar George Russell nog sprak over hard werk van het team om wat aan de vibraties te doen, rept Hamilton hier met geen woord over. ‘We hebben bijna niets aangepast’, vertelt hij. ‘Ik voelde me goed gisteren en vanochtend voelde ik me ook best prima’, benadrukt hij. Toch lijkt hij allesbehalve blij te zijn. ‘Bij de kwalificatie is het zo dat iedereen ineens beter presteert en wij juist minder presteren of er gebeurt iets waardoor ik snelheid verlies’, aldus Hamilton, die zelf dus niet lijkt te weten wat er aan de hand is.

Russell kreeg al een upgrade dit weekend

De Brit is ten einde raad wat betreft de tegenvallende rondetijden tijdens de kwalificatie. ‘De rondes voelden eigenlijk allemaal gelijk aan, maar ze waren gewoon langzamer’, zegt de coureur die een gat van 0,351 seconden met zijn toekomstige teamgenoot ziet. ‘Het was frustrerend, zeker van mijn kant, want het gebeurt al sinds het begin van het seizoen’, beweert de man uit Stevenage nu.

Toch is er nog ruimte voor iets positiefs. ‘We komen dichterbij dan eerder het geval was omdat we upgrades gebracht hebben’, observeert Hamilton het gat met de tegenstanders. ‘Het team heeft erg hard gewerkt aan een upgrade die George dit weekend op zijn auto heeft’, geeft hij aan. Dit lijkt de andere Mercedes-coureur geholpen te hebben, want hij start op P5, achter de Ferrari’s en McLarens. ‘Maar het is goed dat we vooruitgang boeken’, is het meest optimistische dat Hamilton heeft te zeggen.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws