Marko ziet nog geen reden tot paniek: 'Alleen zijn rondjes zijn alarmerend voor ons' Formule 1
Formule 1

Marko ziet nog geen reden tot paniek: 'Alleen zijn rondjes zijn alarmerend voor ons'

Marko ziet nog geen reden tot paniek: 'Alleen zijn rondjes zijn alarmerend voor ons'

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko maakt zich nog geen zorgen na de eerste vrije training in Monaco. Max Verstappen sloot die sessie als elfde af, en klaagde via de boordradio over meerdere problemen met zijn RB20. Volgens Marko is Red Bull druk bezig om deze problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Verstappen beleefde een moeilijke start aan zijn raceweekend in Monaco, en kwam tijdens VT1 niet verder dan de elfde snelle tijd op zijn mediums. De drievoudig wereldkampioen liet via de boordradio ook meerdere keren aan race-ingenieur Gianpiero Lambiase weten nog niet tevreden te zijn met zijn RB20. Volgens Red Bull-adviseur Marko is er echter nog geen reden tot paniek.

'Het ziet er erger uit dan het is', zo verklaart de Oostenrijker, tegenover de Oostenrijkse televisiezender ORF, na afloop van de eerste sessie. De Red Bull-adviseur onthult ook meteen welke problemen Verstappen tegen het lijf liep op de straten van Monte-Carlo. 'De auto springt te veel en er is een gebrek aan grip op de vooras in bepaalde bochten, maar het een kan gerelateerd zijn aan het ander', blijft de adviseur kalm.

Het Red Bull-team weet namelijk op welke plekken ze de RB20 moeten verbeteren, en hoopt dat deze verbeteringen al tijdens VT2 merkbaar zullen zijn. 'Ik hoop dat we in de tweede training een geleidelijke verbetering zien. Je moet het geheel opbouwen. De beslissende factor blijft dat je de ronde goed moet hebben in Q3 (tijdens de kwalificatie, red.). De rest is gewoon dat de coureur vertrouwen krijgt in de auto en dat de auto zich redelijk voorspelbaar gedraagt.'

Marko maakt zich alleen zorgen om Leclerc

McLaren en Ferrari leken hun zaakjes iets beter voor elkaar te hebben dan Red Bull, en Oscar Piastri sloot de sessie zelfs af met de tweede snelste tijd. Lewis Hamilton eindigde VT1 verrassend met de snelste tijd, maar Marko ziet het gevaar vooralsnog uit een hele andere hoek komen. De Oostenrijker verwacht namelijk nog altijd dat Charles Leclerc er wel eens met de polepositie vandoor kan gaan op zaterdag.

'Alleen de rondjes van Leclerc zijn alarmerend voor ons. De rest? Wij hebben de zachte banden niet gebruikt, wat het totaalbeeld vertekent', zo luidt Marko's VT1-analyse. 'Hamilton reed op een nieuwe set zachte banden. Het is Leclerc die beduidend sneller is, vooral in sector één. Het is geruststellend dat je het maar in één bocht zo massaal verliest. En dat zou het makkelijk moeten maken om het geheel te activeren', zo sluit de Red Bull-adviseur af.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws