Update | Sainz niet bestraft voor Albon-incident, Verstappen blijft zesde staan Formule 1
Formule 1

Update | Sainz niet bestraft voor Albon-incident, Verstappen blijft zesde staan

Update | Sainz niet bestraft voor Albon-incident, Verstappen blijft zesde staan

Carlos Sainz zette in Q3 de derde tijd neer, en leek een goede startpositie voor de Grand Prix van Monaco veilig te stellen. De Spanjaard kan die plek echter nog verliezen, want de Ferrari-coureur zou in Q1 al Alexander Albon gehinderd hebben. Op beelden is duidelijk te zien dat Albon wordt opgehouden, en daar kan Max Verstappen dan weer van profiteren.

De andere coureur die mogelijk nog een gridstraf kan krijgen is Nico Hülkenberg, die bij Esteban Ocon in de weg reed. Van deze twee mannen kan een straf voor Sainz de grootste gevolgen hebben voor de Grand Prix op zondag, Ferrari lijkt dit weekend over de snelste auto te beschikken, met McLaren als goede uitdager. De eerste startrij is sowieso voor thuisheld Charles Leclerc en Oscar Piastri, die in Imola ook de tweede tijd neerzette, maar daar nog een gridstraf kreeg vanwege het hinderen van Kevin Magnussen. Als Sainz nog een gridstraf ontvangt, gaat dat doorgaans om drie plekken gridstraf. De 29-jarige coureur zou dan naar de zesde plek kelderen.

Schuift Verstappen op?

Dat betekent dat Lando Norris, George Russell, en Max Verstappen daarvan kunnen profiteren, dus Verstappen mag nog op een vijfde startplek hopen. Verstappen was als nummer zes overigens minder dan een halve tiende langzamer dan Sainz. Gezien de beelden van het ophouden van Albon, lijkt de kans op een gridstraf voor Sainz levensgroot. Een verzachtende omstandigheid kan mogelijk wel zijn dat Albon Q1 en Q2 overleefde. Sainz hoeft zich pas om 18:10 uur bij de wedstrijdleiding te melden, waardoor een mogelijke gridstraf pas rond 19:30 uur zal volgen.

Nico Hülkenberg zette de twaalfde tijd neer, maar kan dus ook nog terugvallen als hij een gridstraf krijgt. Vooraan weet Verstappen in ieder geval dat hij er alleen voor zal staan. Ferrari, McLaren, en Mercedes hebben twee coureurs in de top zeven, terwijl Sergio Pérez achttiende staat op de startopstelling.

Update 25/05 (19:54u) | Sainz niet bestraft voor Albon-incident, Verstappen blijft zesde staan

Carlos Sainz heeft geen gridstraf ontvangen vanwege het ophouden van Alexander Albon in Q1. De Williams-coureur kwam bij het uitkomen van de zwembadchicane de coureur tegen die in verband wordt gebracht met het tweede Williams-stoeltje. Sainz probeerde wel nog aan de kant te gaan, maar deed dit niet voordat Albon moest uitwijken. Vanwege verzachtende omstandigheden ontsnapte Sainz aan een straf. Ook Nico Hülkenberg ontvangt geen gridstraf.

Een straf voor Sainz had Lando Norris, George Russell, en Max Verstappen een plekje winst kunnen opleveren, maar de top zes blijft dus ongewijzigd. Sainz gaf bij de wedstrijdleiding aan dat hij achteraf misschien beter de chicane had kunnen afsnijden, om Albon meer ruimte te geven, maar vond dat hij niet hinderlijk in de weg reed bij Albon. De Britse Thai kon zijn ronde wel nog afmaken, en gaf zelf al bij de wedstrijdleiding aan dat het geen duidelijk geval van impeding was, en dat het een grijs gebied was, en dat dit gedeelte lastig is vanwege de blinde bochten. Mede dankzij het pleidooi van Albon kreeg Sainz geen gridstraf.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws