Sainz heeft weinig vertrouwen: 'Het hele weekend slechte momenten' Formule 1
Formule 1

Sainz heeft weinig vertrouwen: 'Het hele weekend slechte momenten'

Sainz heeft weinig vertrouwen: 'Het hele weekend slechte momenten'

Carlos Sainz kreeg het in Monaco voor elkaar naar een P3 op de startgrid te rijden, maar toch lijkt de Spanjaard er niet tevreden mee. De Ferrari-coureur ziet zijn teamgenoot vertrekken van poleposition maar dat lijkt het probleem niet te zijn. ‘Ik heb geen vertrouwen’, zegt Sainz in het interview met Formula1.com na afloop van de kwalificatie.

De Spanjaard steekt direct de hand in eigen boezem. ‘Ik ben niet op de toppen van mijn kunnen’, geeft hij eerlijk toe. Daarnaast lijkt hij ook niet echt blij te zijn met de Ferrari waar hij in zit. ‘Ik heb weinig vertrouwen als ik rijd’, vertelt de man uit Madrid. Ook op de vrijdag ging het niet helemaal zoals hij zelf had gehoopt. ‘Ik had het hele weekend slechte momenten’, aldus Sainz.

Voor de belangrijke kwalificatiesessie moest Sainz de worstelingen met de auto even vergeten. ‘In kwalificatie is het een kwestie van je ogen sluiten en ervoor gaan, dus dat heb ik gedaan’, zegt hij. ‘Ik heb een paar redelijke rondes gereden die nog niet in de buurt komen van waar ik zou willen zijn’, geeft hij echter aan. De Spanjaard had dus waarschijnlijk gehoopt in de buurt van zijn teamgenoot te kunnen komen, die in zijn thuisrace vooraan start. ‘Het heeft echter wel mijn dag gered, waardoor we nu vanaf P3 kunnen starten en er morgen voor kunnen gaan’, sluit Sainz nog enigszins optimistisch af.

Mogelijke straf voor Sainz

De P3 van Sainz lijkt op dit moment nog onzeker omdat de Spanjaard Alexander Albon in de weg heeft gereden. Teambaas Andrea Stella van McLaren haalde al aan dat de situatie erg leek op die met Oscar Piastri in Imola. De Australiër kreeg toen een straf van drie plaatsen en begon op P5. Het is voor de man uit Madrid dus afwachten tot de stewards een beslissing hebben genomen.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws