Hamilton eindigt driedaagse test met beter gevoel dan vorig jaar: 'Maar Red Bull ligt ver voor' Formule 1
Formule 1

Hamilton eindigt driedaagse test met beter gevoel dan vorig jaar: 'Maar Red Bull ligt ver voor'

Hamilton eindigt driedaagse test met beter gevoel dan vorig jaar: 'Maar Red Bull ligt ver voor'

Lewis Hamilton is gematigd tevreden na de driedaagse test in Bahrein. De zevenvoudig wereldkampioen is van mening dat Mercedes er een stuk beter voorstaat dan een jaar geleden, maar desondanks weet hij dat de Duitse renstal nog veel werk heeft te verrichten. De Brit denkt dat zeker Red Bull Racing, maar mogelijk ook Ferrari momenteel een maatje te groot is voor Mercedes.

Hamilton kijkt met redelijk positief gevoel terug op de testdagen, maar hij weet dat Mercedes wel achterligt op de concurrentie. 'Het waren een paar interessante dagen', begint de Brit tegenover F1TV. 'Het is nooit makkelijk, er was veel te ontdekken. We realiseren ons dat we tegen een enorme achterstand aankijken, maar iedereen zet zijn schouders eronder. We zijn nog niet waar we willen zijn, maar het is zeker een basis om op voort te borduren', klinkt hij strijdvaardig.

De zevenvoudig wereldkampioen prijst de betrouwbaarheid van de W14, maar qua topsnelheid valt er volgens hem nog wel wat te winnen. 'Gisteren moesten we de auto weliswaar aan de kant zetten, maar over het algemeen is de betrouwbaarheid goed. Qua topsnelheid komen we nog wel tekort, maar dat was vorig jaar ook zo. Het stuiteren is weg, nou ja soms keert het wel een beetje terug, maar in de meeste gevallen is het er niet meer. Het is zoveel prettiger als de auto niet meer zo stuitert. Het is ook beter voor het lichaam, maar we moet zeker nog wat topsnelheid vinden.'

Hamilton eindigt driedaagse test met beter gevoel dan vorig jaar

Als Hamilton terugkijkt naar de testdagen van vorig jaar, kan hij concluderen dat het er in 2023 een stuk beter voorstaat. 'Vorig jaar zaten we met zoveel vragen. Wat is dat gestuiter? Waar komt het vandaan? We zagen er niks van terug in de windtunnel. Dat was moeilijk voor ons en ik geloof dat we allemaal met de handen in het haar zaten na de test. Dit jaar hebben we wat zaken om aan te werken, het is nog niet perfect. We zijn nog niet in staat om met Red Bull te vechten en misschien zelfs ook nog wel niet met Ferrari, maar het is zeker beter. Wie weet waar we volgende week staan', besluit hij.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws