Lambiase spreekt van 'positieve' testdagen: 'Maar we zien altijd verbeterpunten' Formule 1
Formule 1

Lambiase spreekt van 'positieve' testdagen: 'Maar we zien altijd verbeterpunten'

Lambiase spreekt van 'positieve' testdagen: 'Maar we zien altijd verbeterpunten'

Gianpiero Lambiase spreekt na afloop van de laatste testdag op het Bahrain International Circuit van een zeer succesvolle dag. Volgens de hoofdingenieur van Red Bull Racing is de dag zonder problemen verlopen en heeft Pérez, die de laatste testdag als snelste afsloot, het Oostenrijkse team waardevolle informatie kunnen bezorgen.

Voor Max Verstappen zat het werk er na vrijdag al op en dus was het op zaterdag de beurt aan zijn teamgenoot Pérez om de RB19 over het circuit te sturen. Volgens Lambiase verliep de derde testdag naar wens en heeft de Mexicaan veel dingen uit kunnen proberen. 'We hebben een succesvolle laatste testdag achter de rug', begint de hoofdingenieur in een persbericht van Red Bull. 'We hebben Pérez verschillende dingen kunnen laten doen, zoals het rijden onder omstandigheden vergelijkbaar met die tijdens een kwalificatie of race. Dat was belangrijk voor hem.'

Verder is Lambiase blij dat de derde en laatste testdag vlekkeloos is verlopen, in tegenstelling tot een dag eerder toen Verstappen veel tijd verloor door een olielek. 'De laatste dag is gelukkig zonder problemen verlopen. Nu kunnen we vooruit kijken naar de start van het seizoen en hebben we een paar dagen om de data te analyseren', zegt de ingenieur.

Testdagen prima verlopen, maar verbetering mogelijk

Red Bull wekte de afgelopen dagen veel indruk. Zowel Verstappen als Pérez slaagde erin om veel ronden te rijden en het team daarmee van veel bruikbare data te voorzien. Daarnaast zat het met de snelheid ook wel goed. Het geeft veel vertrouwen, maar toch is Lambiase nog niet helemaal content. 'Voor ons waren het drie positieve dagen, maar we zien altijd verbeterpunten. We zullen ons blijven focussen op het vinden van meer performance', belooft hij.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws